четвер, 01 грудня 2011 19:11

У Вінниці проголосували за відставку Януковича
10

Фото: Фото: Поліна Романова

У Вінниці на мітинг біля адмінбудівлі "Книжка" на площі Василя Стуса зібралось близько 1000 людей з Вінницької, Хмельницької та Житомирської областей.

Тримають 10 прапорів всеукраїнського руху "Вперед!". Майорить з десяток національних прапорів. На трьох з них на жовтій смузі чорним маркером написали "Бердичів".

Перед ними виступає організаторки Галина Кулик та Ірина Касьян. Перша — координатор громадської організації "Підприємці Поділля", інша — руху "Вперед". За два десятки членів організації "Підприємці Поділля" зав'язали собі на шиї яскраво-зелені хусточки.

"Це зелена революція!" - вигукують.

Галина Кулик зачитує присутнім 11 вимог до Уряду, за які вони голосують. Якщо до 10 грудня 10 перших вимог не буде виконано, тоді люди голосують за одинадцяту вимогу — відставка президента України. Підприємці свистять і голосують одноголосно.

Алім Ліщук, 35 років, фермер з міста Хмельницький бере слово: "Приїхав, бо влада Хмельниччини захоплює мої поля. На нас всіх чинить утиски влада".

Пенсіонер Всеволод Козловський з Вінниці носить портрет Юлії Тимошенко, наклеєний на картонку з ящика. "Мене дивує, що прийшли тільки підприємці. Мають виходити усі, незалежно від професії та освіти, бо це все одно, що кожне порося хрюкає у своєму хліві. Отак воно і залишиться свинею. А треба, щоб всі хрюкали разом. І об'єднуватися навколо одного лідера. тільки тоді ми заживемо", - каже Козловський.

До нього підходить інший пенсіонер і штурхає, щоб не говорив. Але той продовжує: "Я того чоловіка не знаю, але він вдягнутий в шкірянку тому й протестує. А я вбраний в совєцке пальто, тому мушу боротися".

Організатори вмикають пісню "Идет война народная...". Кажуть, що вона буде гімном мітингу. "Ця пісня з іншої епохи, вона не може бути символом. Сьогодні наступив 1933 рік, бо  в нас так саме відбирають все. Мирна акція протесту не допоможе, потрібна революція!", — каже підприємець з Вінниці, 40-річний Володимир Василюк.

О 13.30 люди шикуються у колону та рушають через центр міста до облдержадміністрації. Хочуть передати свої вимоги представнику Януковича — губернатору Миколі Джизі.

У натовпі звучать гасла: "Депутатів на базар, підприємців у владу!", "Президент, почуй народ!". Галина Кулик кричить у мікрофон: "Азарова на базар! Азарова до лопати!".

"Азарова закопати", — додають літні чоловіки.

"Разом нас багато, нас не подолати", — каже жінка у зеленому пуховикові. "Нє, це вже не з тої опери", — каже її товаришка.

У натовпі переважно люди старшого віку. Ірина Касьян просить людей не йти дуже швидко, щоб не втомилися пенсіонери. Люди свистять у свистки. Колону супроводжують десяток міліціонерів. Транспорт по вулицях Пирогова та Соборна перекрили.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці проголосували за відставку Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути