субота, 23 листопада 2013 00:46

У Вінниці мітинг за євроінтеграцію проводив фронтмен гурту "Тік" Віктор Бронюк
11

22 листопада о 18.00  у   в центрі Вінниці  "На Парижі" відбувся мітинг у підтримку підписання угоди з Євросоюзом. Під зливою люди виказували свої думки з приводу дій влади.  Перше зібрання відбулося вчора, близько десятої вечора. На нього прийшло не більше трьох десятків людей. Сьогодні  мітинг із третьої дня перенесли на вечір, зібралося понад сотню вінничан.

О 18.00  на фонтанну площу підходять люди. З усіх боків чергують з десяток правоохоронців. Із динаміків лунають патріотичні пісні у виконанні Віктора Бронюка.  За десять хвилин він заспівує наживо пісню "Так люблю Україну". Мітингувальники аплодують та пританцьовують. Більшість тримають в руках українську та європейську символіку.

"Україна - європейська країна, а Вінниця - європейське місто, - почав свій виступ Віктор Бронюк. - А ще хочу підкреслити, що у нас сьогодні не політичне, а громадянське зібрання. Тому всіх прошу вести себе коректно, і не піддаватися ні на які провокації, щоб про нас погано не говорили. Я дякую всім, хто прийшов за такої погоди підтримати нашу державу".

Попри всі заклики, із натовпу виходять кілька політиків, депутатів обласної ради від партії "Батьківщина."

"Я щойно повернулася з Києва, я побачила, на скільки українці згуртовані, вони не хочуть до Азії, вони націлені на Європу", - сказала очільниця обласної організації "Батьківщини" Людмила Щербаківська.

По кілька хвилин виступають місцеві громадські діячі, організатори мітингу. Далі за натовпом молодий чоловік викрикує в гучномовець речівки.

"Прийшов сьогодні, і приходити буду щодня, поки не приймуть всі закони. Я українець, я патріот", - каже чоловік з гучномовцем. Представляється Олександром.

За півгодини Віктор Бронюк вносить пропозицію  прийняти резолюцію.

"Щоб ми не похворіли під дощем, та змогли знову зібратися.  Ми за Європу?", - запитує Бронюк.

Весь натовп одноголосно кричить: "Так".

Одночасно із резолюцією голосують за те, щоб зібратися в неділю опівдні, і розпочати мітинг одночасно із киянами. У разі виникнення змін - зв'язок тримати через соціальні мережі.  Завершується зібрання дружнім співом гімну України.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці мітинг за євроінтеграцію проводив фронтмен гурту "Тік" Віктор Бронюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути