пʼятниця, 22 листопада 2013 21:56

Опозиціонери стергтимуть Майдан від провокаторів

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що опозиція опирається на думку європейських політиків у питанні вирішення проблеми ув'язненої колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ми зараз пороздаємо флаєра в метро, а потім відбудуться наші внутрішні збори. Збираємо "свободівців" із київської організації. Після того ми йдемо на Майдан, а потім будемо переходити на Європейську площу, оскільки о 23:00 ми розпочинаємо встановлення сцени для акції в неділю 24 листопада", - розповів політик, після виступів лідерів опозиції на акції, яка приурочена до дев'ятої річниці Помаранчевої революції.

"Ми розуміємо, що зі сторони влади можуть бути провокації, тому наші депутати мусять бути, і у випадку непорозумінь із правоохоронними органами, які можуть заважати нам законно встановлювати її. Тієї ночі наші депутати чергували, і цієї так буде", - підкреслив Тягнибок, говорячи про майбутню акцію опозиції на підтримку євроінтеграційного курсу країни.

"Дуже важливо, щоби 24 листопада було багато людей, бо це буде сигналом для європейських структур, що ще не все втрачено, а Угода може бути підписана. Тому неділя може бути серйозним поступом для європейців, аби переглянути в позитивному руслі питання євроінтеграції України", -  зауважив він.

Зокрема, коментуючи вчорашнє розпорядження уряду про згортання євроінтеграційного курсу, він наголосив: "Є декілька факторів:  Росія і просто небажання так чинити, бо планувати "кинути" Європу. Є інформація, що вони торгуються".

Окрім того, відповідаючи на питання, чи відступиться опозиція щодо питання Тимошенко в контексті підписання Угоди, він наголосив: "В даній ситуації ми дотримуємося тих рекомендацій, та пропозицій, які лунають із уст європейських очільників. Для нас важливо виконати вимоги європейців. І якщо вони наполягають на певних позиціях, то ми вимагаємо їх від влади, а якщо ні  - то ні".

Сьогодні відзначається дев'ята річниця з дня старту помаранчевої революції - масових акцій протесту в Україні в 2004 році проти фальсифікацій на виборах президента.

Вчора Кабінет міністрів України вчора ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їх державами-членами. Угоду попередньо планували підписати на Вільнюському саміті "Східного партнерства" 28-29 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонери стергтимуть Майдан від провокаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути