Ексклюзиви
вівторок, 06 серпня 2013 16:43

У суді щодо подій 18 травня, "тітушки" не хочуть визнавати своєї вини

У суді щодо подій 18 травня, "тітушки" не хочуть визнавати своєї вини
фото: news.liga.net

Адвокати побитих на акції 18 травня журналістів Владислава Соделя і Ольги Сніцарчук просять стягти з обвинувачених 104 тисячі гривень моральної шкоди.

Окрім того адвокати просять компенсувати 1 тисячу 613 та 707 гривень матеріальної шкоди, повідомляє "Українська правда".

За висновками прокуратури, обвинувачений Михайло Пшук зокрема плював в обличчя журналістам і поливав водою, а Сергій Приходько вибив телефон у Сніцарчук, а Андрій Ярошенко - фотокамеру з рук Соделя. Потім всі 4 притисли журналістів до стіни МВС та завдали фізичних ушкоджень.

Засідання суду перенесли на 9 серпня у зв'язку з клопотанням прокурора, якому необхідний час, щоб внести зміни в обвинувальний висновок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат викликав Титушка на ринг

Після оголошення попереднього висновку прокурора, жодний з обвинувальний не визнав своєї вини, так само як і не визнав цивільного позову адвокатів журналістів.

Панов уточнив, що невизнання вини підсудними не вплине на статті, які інкримінуються.

Крім того він уточнив, що з усіх підсудних вину визнав лише Пшук, на утриманні якого є одинадцятирічна донька, і який уже відбув п'ятирічний термін в колонії. Підчас засідання журналісти не зовсім зрозуміли чи визнав вину Пшук, оскільки він спочатку сказав, що визнає, а потім зажадав побачити очі свого адвоката і сказав, що не визнає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На суді по справі Тітушка Яценюка "затролили" морквою

Решта підсудних, включаючи Тітушка, вину не визнала, а суму грошового стягнення, вказану в цивільному позові, назвали завищеною. Від коментарів пресі всі обвинувачені відмовились.

Нагадаємо, за підозрою у нападі на журналістів  18 травня в центрі Києва був затриманий Вадим Титушко. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський.

Зараз ви читаєте новину «У суді щодо подій 18 травня, "тітушки" не хочуть визнавати своєї вини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути