середа, 17 жовтня 2018 16:24

У Раді зареєстрували законопроект про передачу Андріївської церкви

У Раді зареєстрували законопроект про передачу Андріївської церкви
Президент переконаний, що передача Андріївської церкви Константинополю сприятиме наданню томосу українській церкві. Фото з відкритих джерел

Президент Петро Порошенко зареєстрував у парламенті законопроект, яким пропонує передати Андріївську церкву у користування Вселенському патріархату.

Відповідну ініціативу глава держави визначив як невідкладну.

Текст документа на сайті Верховної Ради наразі відсутній. Однак у картці законопроекту зазначено, що його вже передали на розгляд комітету з питань культури і духовності.

"Передача саме цієї культової споруди, яка перебуває у власності держави, буде мати унікальне як практично-церковне, так і символічно-духовне значення... Це засвідчить з боку Української Держави виняткову повагу до авторитету та ролі Церкви-матері в історії розвитку української духовної традиції та однозначно сприятиме процесові надання томосу про автокефалію Українській православній церкві", - ідеться в пояснювальній записці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пояснив ініціативу передати Андріївську церкву Константинополю

На погоджувальній раді 16 жовтня представник глави держави у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що найближчим часом Петро Порошенко зареєструє у парламенті законопроект про передачу у постійне користування Вселенському патріархату Андріївської церкви.

Зараз ви читаєте новину «У Раді зареєстрували законопроект про передачу Андріївської церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути