четвер, 10 березня 2016 18:58

У Порошенка поскаржились на регулярні атаки російських хакерів

У Порошенка поскаржились на регулярні атаки російських хакерів

Адміністрація президента України регулярно стикається з комп'ютерними атаками з боку російських хакерів.

Про це сьогодні заявив заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків на прес-конференції в Києві, передає РБК-Україна.

Мова йде як про використання методів соціальної інженерії з метою отримання інформації, так і про безпосередніх вірусні атаки, пояснив він.

"Є конкретні віруси, сигнатури, з якими доводиться боротися. І це сьогоднішні реалії", - розповів заступник голови Адміністрації президента.

Шимків наголосив, що для боротьби з такими атаками держава повинна створювати спеціальні підрозділи. Тоді як IT-компанії можуть допомагати державі в навчанні співробітників таких підрозділів.

"IT-галузь має всі необхідні для цього знаннями", - додав він.

Директор асоціації "ІТ України" Віктор Валєєв заявив про готовність надати таку допомогу. До асоціації входить близько 45 IT-компаній, найбільшими серед яких є EPAM Systems, SoftServe, Luxoft, GlobalLogic і Ciklum.

Також аналогічну допомогу готова надати некомерційна організація ICT Competence Center, співзасновником якої є позаштатний радник міського голови з питань новітніх технологій Яніка Мерило.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка поскаржились на регулярні атаки російських хакерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути