вівторок, 08 листопада 2011 17:05

У Партії регіонів запевняють: української музики менше не стане

У Партії регіонів запевняють: української музики менше не стане

Народний депутат України від Партії регіонів Олена Бондаренко виключає різке зменшення української музики в радіоефірі через зниження квот на український продукт на радіо.

"Різкого падіння не буде. Ніхто не виконував квоти на 50%, найбільше - це 37%. На інших виконання квот коливалося до 20%", - сказала вона на прес-конференції у вівторок у Києві.

На її думку, зараз найголовнішим критерієм вибору музики на радіо, буде її якість і смаки самої аудиторії.

Депутат припустила, що зниження квоти наблизило Україну до Європи, оскільки 25% квота на вітчизняну продукцію на радіо відповідає європейським стандартам. Вона переконана, що ухвалення цього закону дозволить розвиватися радіостанціям і посприяє появі нових радіостанцій, які спеціалізуються на джазі, класиці і року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів клянуться, що хотіли відправити на податкові канікули україномовне радіо

Як повідомлялося, 3 листопада парламент скоротив до 25% частку української аудіовізуальної продукції в ефірі телерадіоорганізацій.

Законом передбачається 25% квота на національний аудіовізуальний продукт у загальному обсязі мовлення телерадіоорганізацій. Раніше така квота була на рівні 50%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЮТ вимагає від Януковича забракувати антиукраїнський "закон-покруч"

У разі підписання закону президентом, у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців повинні будуть становити не менше 25%. Решта 75% продукту надаються іноземним виробникам.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів запевняють: української музики менше не стане». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути