Ексклюзиви
вівторок, 08 листопада 2011 10:57

БЮТ вимагає від Януковича забракувати антиукраїнський "закон-покруч"

БЮТ вимагає від Януковича забракувати антиукраїнський "закон-покруч"

Партія регіонів вчинила "терористичний акт" проти України та її культури, мистецтва і духовності, внісши поправку до закону України "Про телебачення і радіомовлення", через яку українському національному продукту в ефірі вже відводиться "жалюгідних" 25% часу.

Як повідомила прес-служба БЮТ-Батьківщини, про це йдеться у відритому листі народних депутатів-бютівців до українського народу.

Зокрема, у БЮТі нагадали, що у вересні цього року "агресивна регіоналка" Олена Бондаренко внесла у Верховну Раду відповідну поправку.

"Стан телевізійного та радіоефірів в Україні і до цього був плачевним. З усіх екранів та приймачів на нас Ніагарою виливається, як правило, російськомовна попса. Дуже часто вона "ніяка", позбавлена будь-яких національних ознак, вона навіть не російська, а лишень російськомовна", - зауважили бютівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи залишили українській музиці на радіо лише 25%

За їхніми словами, україномовний національний продукт на вітчизняних теле- та радіоканалах представлений на рівні національної меншини, а не кореневої, титульної нації.

"До того ж найкращі українські художні і документальні фільми, програми з української історії, виступи професійних українських колективів, літературні передачі транслюються, як правило, вночі, щоб формально "накрутити" видимість означеної в законі пропорції", - додали у БЮТі.

"Коли агресивна антиукраїнська більшість Верховної Ради проголосувала цей провокаційний закон у першому читанні, ми сподівалися, що вони зупиняться, що в їхньому середовищі таки знайдеться бодай одна впливова і мудра голова, котра отямить провокаторів-шовіністів, - відзначили бютівці. - Всі наші поправки, котрі могли врятувати бодай існуючу присутність українського слова, української пісні, української культури і мистецтва на телебаченні та радіо – "механічна" рука регіонального диригента з тупою впертістю "косила" їх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів клянуться, що хотіли відправити на податкові канікули україномовне радіо

Опозиціонери наголосили, що остання перешкода перед вступом оновленого закону у дію - президент Віктор Янукович.

"Для нього – це тест. Схвалення чи "вето"? Ми, а з нами мільйони українських громадян, вимагаємо заветувати цей закон-покруч!" - резюмували нардепи.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ вимагає від Януковича забракувати антиукраїнський "закон-покруч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути