Ексклюзиви
четвер, 02 червня 2011 13:48

У Партії регіонів наперед бракують пенсійну реформу

У Партії регіонів наперед бракують пенсійну реформу

Народний депутат від фракції Партії регіонів Ярослав Сухий прогнозує, що голосування за законопроект про пенсійну реформу буде у парламенті проблематичним.

Про це він сказав у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Те, що запропоновано, - це не реформування пенсійної реформи, а секвестр Державного бюджету за рахунок обрізання виплат нашим пенсіонерам. У програмі економічних реформ президента сказано: "спонукати населення до більш пізнього виходу на пенсії, щоб збільшити кількість ВВП, яке ми виробляємо у вигляді товарів та послуг". Замість цього спонукання ми бачимо звичайне знущання", - наголосив депутат.

"Незрозуміло, чому пенсійна реформа в'зїлась на державних службовців. Жінкам хочуть підвищити пенсійний вік до 60 років, чоловікам - до 62. Цифри показують, що зміна віку виходу на пенсію дасть Пенсійному фонду 1,7 млрд. при дефіциті 37 млрд.грн.", - зауважив Сухий.

Він поцікавився, що змінить скорочення високих пенсій.

"Якщо зараз у всіх народних депутатів відібрати пенсію, то кожний пенсіонер в Україні отримає 6,8 коп. доплати. Це когось радує? Так не знімається проблема дефіциту Пенсійного фонду. Просто заспокоюють суспільство, кажучи: "От вам зле, а комусь стало ще гірше", - сказав "регіонал".

Сухий зауважив, що проблему пенсійного віку для українців треба вирішувати, тому що кількість населення стрімко скорочується, а люди швидко старіють.

Нагадаємо, уряд менше, ніж за добу, доопрацював і подав до парламенту законопроект про пенсійну реформу.

До цього Кабінет міністрів звернувся з листом до парламенту щодо відкликання свого законопроекту "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи України". Верховна Рада задовольнила прохання уряду.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів наперед бракують пенсійну реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути