Ексклюзиви
четвер, 02 червня 2011 09:26

Новий варіант пенсійної реформи є найм'якшим у Європі

Віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко у середу презентував доопрацьований урядовий варіант пенсійної реформи.

— Запропонований варіант змін системи пенсійного забезпечення є найм'якшим у Європі, — зауважує урядовець. — Ми пропонуємо більш плавне підвищення пенсійного віку для військовослужбовців і держслужбовців. Для жінок передбачена можливість добровільного виходу на пенсію у 55 упродовж трьох років.

Віце-прем'єр-міністр відзначає 11 принципових нововведень законопроекту. Вони спрямовані на встановлення соціальної справедливості у сфері пенсійного забезпечення.

— Ми обмежуємо максимальні пенсії 10 мінімальними, зокрема і для вже призначених виплат. Ця норма найболючіше вдарить по депутатах, суддях і чиновниках високого рангу. Саме такого кроку від нас очікували люди. Про це говорили під час громадських обговорень. Уряд не міг не відреагувати.

Законопроект підготували з урахуванням результатів обговорення серед громадськості, світового досвіду, думок представників профспілок, міжнародних експертів.

— Ми спілкувалися з фахівцями з Естонії, Польщі, Болгарії. Продовжили консультації з профспілками, зі Світовим банком. Тепер у нас є бачення того, якою має бути пенсійна реформа, — додає Сергій Тігіпко. — Відмовлятися від неї не маємо права. Переконаний, її приймуть повністю до кінця цієї сесії парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Новий варіант пенсійної реформи є найм'якшим у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути