Ексклюзиви
четвер, 02 червня 2011 13:00

У БЮТ кажуть, що підвищення пенсійного віку не уникнути

У БЮТ кажуть, що підвищення пенсійного віку не уникнути

Віце-спікер Микола Томенко сподівається, що депутатам вистачить політичної волі проголосувати за обмеження елітних пенсій.

Про це він розповів на брифінгу у парламенті.

"Я напевно був першим, хто ініціював систему перегляду так званих елітних пенсій, коли працював віце-прем'єром в Кабміні Тимошенко. Тоді наша ініціатива стосовно ліквідації урядових пенсій завершила своє існування після того, як депутати з більшості звернулися до КС. Він розтлумачив це як порушення прав елітних прав елітних пенсіонерів. Було ще низка спроб їх обмежити, проте так і не вийшло",-зауважив Томенко.

За його словами, фракція БЮТ підтримує ініціативу уряду про обмеження в нарахуванні пенсії держслужбовцям високого рангу.

Томенко також повідомив, що "бютівці" не голосуватимуть за законопроект про пенсійну реформу, бо в ньому залишилася норма про підвищення пенсійного віку.

"Мій прогноз-вірогідність прийняття закону є великою. Я в Брюсселі чув заяви Клюєва та інших високопосадовців, що треба не просто співпрацювати з МВФ, а виконувати зобов'язання для отримання коштів, тому мені здається що підхід уряду у пенсійному питанні буде полягати в наступному: гроші в обмін на пенсійний вік для жінок", - резюмував віце-спікер.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ кажуть, що підвищення пенсійного віку не уникнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути