Ексклюзиви
четвер, 02 червня 2011 13:35

Комуністи знову "розбомбили" реформу Тігіпка

Комуністи знову "розбомбили" реформу Тігіпка

Комуністи критикують законопроект про пенсійну реформу і нагадують про свою вимогу відставки віце-прем'єра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

"Ми будемо голосувати категорично проти (запропонованого проекту пенсійної реформи - ред.)", - заявив член фракції КПУ Євген Царьков.

Він підкреслив, що ознайомився з текстом доопрацьованого законопроекту про пенсійну реформу і додав, що суть його не змінилася - йдеться про підвищення пенсійного віку для жінок.

За його словами, цей законопроект передбачає введення ще і накопичувальної пенсійної системи, згідно з якою громадяни, яким на момент прийняття закону ще не виповнилося 35 років, будуть зобов'язані перейти на цю систему накопичення пенсійних заощаджень і платити в пенсійний фонд від 2 до 7% від свого доходу.

"Таким чином, йде колосальне навантаження і на бізнес, і на людину, який отримує заробітну плату", - підкреслив він.

За його словами, в пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що економія державного бюджету в разі його прийняття складе 2 млрд. грн.

"Ось такими драконівськими заходами пан Тігіпко хоче заощадити 2 млрд. для нашої країни", - сказав він. При цьому, за його словами, наприклад, на ділянку дороги по трасі Бориспіль - Вирлиця було витрачено 7 млрд. грн.

"Ми однозначно будемо голосувати знову проти цього законопроекту. Я не знаю, як прокоментують колеги-"регіонали", але в залі і в кулуарах вони невтішно говорять про цю реформу... Наступним кадровим рішенням президента має стати звільнення Тігіпка", - переконаний Царьков.

Нагадаємо, уряд менше, ніж за добу, доопрацював і подав до парламенту законопроект про пенсійну реформу.

До цього Кабінет міністрів звернувся з листом до парламенту щодо відкликання свого законопроекту "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи України". Верховна Рада задовольнила прохання уряду.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи знову "розбомбили" реформу Тігіпка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути