неділя, 26 травня 2013 19:15

"У нас в парламенті є стійка антиукраїнська більшість" - Чорновіл

"У нас в парламенті є стійка антиукраїнська більшість" - Чорновіл
Тарас Чорновіл, Фото: pravda.com.ua

Питання визнання Організації українських націоналістів та Української повстанської армії стороною, що воювала у Другій світовій війні за свободу і незалежність України можна було легко влаштувати у 2005 році, а зараз при цій владі, із "антиукраїнською більшістю" в парламенті сподіватися на це не доводиться.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

"Цей законопроект не відновить справедливість, тому що він не буде прийнятий. У нас в парламенті є стійка антиукраїнська більшість. Вона носить часто характер антидержавної, та стовідсотково антинаціональної, - сказав він, коментуючи зареєстрований законопроект про визнання Організації українських націоналістів та Української повстанської армії стороною, що воювала у Другій світовій війні за свободу і незалежність України.

Окрім того, він наголосив, що "все, що суперечить російській версії української історії в Україні придушується, розчавлюється моментально. Тому, сподіватись, що цей законопроект буде прийнятий – не доводиться".

"Сьогодні, через не серйозне відношення до цього питання представників наших нібито демократичних сил, досі не вирішена ця проблема", - висловив думку політик.

" Це можна було зробити в 2005 році тільки так, одним помахом. У Ющенка було дві третини в парламенті підконтрольних, і ПР була розгромлена. То була абсолютно слухняна група людей!, - додав він.

Тому, на його думку, такі законопроекти "дійсно треба вносити, бо вони відстоюють історичну справедливість".

"Бо це є питанням нашого самоусвідомлення, національної гордості, але вони мають бути написані грамотно, а не лиш би так..", - резюмував Чорновіл.

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про визнання Організації українських націоналістів та Української повстанської армії стороною, що воювала у Другій світовій війні за свободу і незалежність України. Як повідомив один із авторів законопроекту В'ячеслав Кириленко, боротьба членів ОУН і воїнів УПА за свободу і незалежність України у період із вересня 1939 року до кінця 1956 року законопроект визначається національно-визвольною боротьбою (стаття 2), а також ОУН і УПА визначаються воюючою стороною за незалежність України у Другій світовій війні (стаття 1).
Відповідно до законопроекту, на колишніх воїнів УПА поширюються статус учасників бойових дій і пільги, передбачені законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" для учасників бойових дій. Раніше національно-демократичні сили України вже робили спроби прирівняти ветеранів УПА до ветеранів Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «"У нас в парламенті є стійка антиукраїнська більшість" - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути