Ексклюзиви
середа, 29 травня 2024 04:52

Журналісти знайшли в ексзаступника голови Держмитслужби нерухомість в Дубаї на десятки мільйонів доларів

Журналісти знайшли в ексзаступника голови Держмитслужби нерухомість в Дубаї на десятки мільйонів доларів
Ексзаступник голови Держмитслужби Руслан Черкаський має майно в Дубаї. Фото: Молодий буковинець

Колишній заступник голови Державної митної служби України Руслан Черкасський придбав в Дубаї апартаменти та офісні приміщення, загальна вартість яких складає близько $25 млн.

Нерухомістю Черкасський володіє разом із Віталієм Кіро, причетним до виробництва сигарет, ідеться у розслідуванні "Схем".

Черкасський разом із Кіро інвестували у 2010 році у двоє апартаментів у Pentominium tower А площею по 649 квадратних метрів кожен. Загальна сума транзакцій – понад $10 млн.

Роком раніше, у 2009, вони купили офісне приміщення в Dubai Pearl, загальна вартість якого $14 млн. У Черкасського частка - площею 861 квадратний метр.

Обидва житлові комплекси станом на зараз недобудовані. У доступних майнових деклараціях Руслана Черкасського немає згадок про ці інвестиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишні міністр, дружина судді, прокурор і "регіонали" мають у Дубаї нерухомості на $30 млн - "Схеми"

Раніше Черкасський вказував у деклараціях інші об'єкти нерухомості в Об'єднаних Арабських Еміратах. Журналісти з'ясували, що це дві квартири в житловому комплексі Bahar 6. Одна з яких - також спільна покупка з Кіро.

Відповідно до даних із земельного реєстру Дубаю, Черкасський купив квартиру в цьому ЖК у 2008 році - після звільнення з посади першого заступника Голови державної митної служби України.

Згідно з даними транзакцій, свою частку в апартаментах в Bahar 6 Черкасський продав Кіро в 2023-му році. Інші апартаменти у тому ж ЖК він продав ще на початку 2021-го року. Загальна сума транзакцій - $224 тис. Обидві квартири приносили дохід від оренди: загалом с75,6 тис. зі спільної з Кіро квартири та $123 тис. з іншої, йдеться у розслідуванні.

Руслан Черкасський обіймав різні посади на митниці за всіх президентів України. 24 березня 2023 року Кабінет Міністрів звільнив Черкасського з посади заступника голови Державної митної служби України.

Віталій Кіро - фігурант журналістських розслідувань. Він відомий, зокрема, тим, що мав інтерес у цигарковому бізнесі, який працював із порушенням законодавства. Дружина Кіро Ольга опосередковано володіла часткою у "Юнайтед Табако" - тютюновій фабриці у Жовтих водах на Дніпропетровщині.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти знайшли в ексзаступника голови Держмитслужби нерухомість в Дубаї на десятки мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути