середа, 23 червня 2010 10:44

Донецький суд таки відібрав у Бандери звання героя

 Щойно у Донецькому адміністративному суді трійка суддів під головуванням Любов Василенко оголосила ухвалу відмовити в апеляційних скаргах всім 23 апелянтам і залишити рішення суду першої інстанції без змін.

У мотивуваннях суддя уточнила, що Донецький апеляційний адміністративний суд повністю згоден з виводами Донецького окружного адміністративного суду, а доводи подавців апеляційних скарг не спростовують його висновків.

Суддя уточнила, що на оскарження сьогоднішнього рішення є місяць.

На оголошенні рішення був присутній тільки один з апелянтів - Володимир Кружко.

Позавчора, 21 червня, 7 апелянтів звернулися до суду з клопотанням про перенесення розгляду на п'ятницю, оскільки всі вони знаходяться в інших містах.

Суд відхилив клопотання і провів дебати без їх участі. Зокрема без участі третьої сторони у справі Степана Бандери-молодшого, внука Бандери, й інших 6 апелянтів, жителів Києва, Дніпропетровська, Одеси і Ростова. У своїх апеляціях вони вказували на те, що судом порушена територіальна підсудність. Позов адвоката Володимира Оленцевича слід було розглядати в Києві.

Проте апеляційний суд вважає, що Бандері не може бути присвоєне звання героя України, оскільки він не був громадянином України.

За словами адвоката Романа Орєхова, який є представником Степана Бандери, ніхто з апелянтів не був повідомлений про результати розгляду їх клопотання і ніхто не отримав повісток:

"Суд вважає, що присутність апелянтів не є обов'язковою, але у суду є обов'язок повідомити їх всіх про час розгляду", - зазначив Р.Орєхов.

"Іноді трапляються більш страшніші вироки, ніж самі злочини. Ось це той випадок", - підкреслив Орєхов.

Нагадаємо, 2 квiтня Донецький окружний адміністративний суд у складі судів Віталія Стойка, Олександра Беломестнова та Каріне Абдукадирової визнав незаконним та скасував указ Президента України Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання "Герой України".

Gazeta.ua


Зараз ви читаєте новину «Донецький суд таки відібрав у Бандери звання героя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути