понеділок, 21 червня 2010 20:56

У Донецьку так і не вирішили долю геройства Бандери (ФОТО)

23 апеляції на рішення відібрати звання Героя у Степана Бандери розглядали сьогодні в Донецькому апеляційному адміністративному суді. Серед тих, хто подав скарги на рішення суду першої інстанції: екс-президент Віктор Ющенко, внук Степана Бандери, який є у справі третьою стороною, правозахисники і колишні політв'язні. Прийти до якого-небудь висновку за один робочий день трійка суддів не змогла. Розгляд перенесений на завтра на 16.00.

"Тільки я заявив 5 клопотань, і жодне з них не було задоволено, - повідомив Gazeta.ua представник внука Степана Бандери адвокат з м. Ростова Роман Орєхов. - Також не були задоволені клопотання інших апелянтів. Схоже, судді апеляційного адмінсуду намагаються легалізувати абсурдне, незаконне рішення своїх колег. При цьому вирішується не тільки доля конкретного позову, але і доля адміністративного судочинства в Україні. Ми сьогодні бачили, що судді коливаються, але на них, схоже тиснуть. Мій довіритель Степан Бандера-молодший має великі рожеві окуляри щодо правової системи в Україні. Але я сьогодні висловив донецьким суддям недовіру".

Відвід всьому складу суду висловили і інші подавці апеляційних скарг. Більшість з них наполягала на тому, що вирішувати долю президентського указу про нагородження Бандери повинен не Донецький, а Київський окружний адміністративний суд.

"Cуд в Донецьку демонструє, що йому до ліхтаря закони, - вважає правозахисник з м. Єнакієве Ігор Воскобойников, - Цей суд показав, що всі ми, в порівнянні з позивачем Володимиром Оленцевичем - люди другого сорту. А потрібно не тільки відмінити ганебне рішення, але і покарати тих суддів, які намагаються відібрати в України її героя".

Нагадаємо, 2 квітня Донецький окружний адміністративний суд визнав незаконним і постановив відмінити указ Президента В. Ющенка про присвоєння звання Героя України Степану Бандері.

На апеляційний розгляд, так само, як і на розгляд питання про геройство Бандери в окружному суді, представник Віктора Ющенка не з'явився.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку так і не вирішили долю геройства Бандери (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути