пʼятниця, 28 травня 2010 12:27

Луганський суд зупинив розгляд позову стостовно Бандери

Колегія суддів Луганського окружного адміністративного суду призупинила розгляд позову губернатора Луганщини Валерія Голенка щодо скасування указу Президента України Віктора Ющенка про присвоєння статусу Героя України Степана Бандері.

Відповідне рішення суд ухвалив 26 травня.

Таким чином, судова інстанція задовольнила клопотання адвоката онука Степана Бандери Романа Орєхова, що брав участь в процесі у ролі третьої сторони.

За словами захисника, позов Голенка не можна розглядати, оскільки Донецький апеляційний адміністративний суд прийняв до розгляду справу, за скаргою представника онука Степана Бандери на рішення Донецього окружного адмінсуду про скасування указу екс-президента Віктора Ющенко щодо присвоєння Степану Бандері звання Герой України.

Представники позивача виступали проти цього, але колегія суддів (головуючий суддя - Оксана Солоніченко, судді - Пляшкова К. та Борзанець С.) задовольнила клопотання захисника онука Бандери.

- Цікаво, що Валерій Голенко подавав свій адміністративний позов як голова Луганської обласної ради, а вже зараз продовжує підтримувати як голова Луганської обласної державної адміністрації, що є повним абсурдом. Йому би в пору відмовитись від позову до Президента України, який його призначив на посаду зовсім для інших завдань. І перестати ганьбити українську владу перед світом, - коментує Марія Олійник, зам голови КУНу.

Таким чином, 21 червня у Донецьку буде вирішена доля усіх аналогічних позовів, що стосуються героїзації Бандери, яких налічується більше сотні

Як відомо, екс-президент Віктор Ющенко також подав апеляційну скаргу на постанову Донецького окружного адміністративного суду вiд 2 квiтня.

Зараз ви читаєте новину «Луганський суд зупинив розгляд позову стостовно Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути