середа, 05 травня 2010 05:12

Бандеру і Шухевича визнали почесними тернополянами

Тернопільська міська рада 30 квітня присвоїла посмертно звання "Почесний громадянин міста Тернополя" провідникам УПА Степану Бандері та Роману Шухевичу. Рішення ініціювала фракція "Наша Україна".

— У Бандери і Шухевича з ініціативи керівників нашої держави забирають звання героїв. Але вони боролися за Україну і є гідним прикладом для нащадків. Такі люди потрібні нашій державі, — розповідає голова фракції Петро Мандзій, 52 роки.

У Тернопільській мерії 60 депутатів, на сесії присутні були 48. Рішення підтримали одноголосно.

— Серед депутатів є і вчителі, і лікарі. Але ніхто не побоявся втратити посади через голосування, — продовжує Мандзій. — Про присвоєння таких звань говорили і в сусідніх областях — Львівській, Івано-Франківській, Рівненській. Наша мерія першою прийняла таке. Тепер треба, щоб визначилися на всеукраїнському рівні. Бо інакше віддадуть і авіапром, і атомну енергетику. Нам лишать тільки землю орати, а може, і її вивозитимуть, як за німців було.

— І правильно зробили наші депутати. Як нема патріотів у столиці, то хоч наші їм приклад покажуть, — переконана 30-річна Олеся Олійник, домогосподарка із Тернополя.

Зараз ви читаєте новину «Бандеру і Шухевича визнали почесними тернополянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути