середа, 19 травня 2010 13:33

Гримчак подав позов у Донецький суд, який позбавив Бандеру звання героя

Гримчак подав позов у Донецький суд, який позбавив Бандеру звання героя

18 травня 2010 народний депутат Юрій Гримчак подав до Донецького окружного адміністративного суду позов про визнання неправомірними дій Генерального прокурора України.

Він стосується внесення подання до Верховної Ради України за поданням згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це йдеться в повідомленні "Народної самооборони".

"Народний депутат так обгрунтував свою позицію:" Як відомо, процедура внесення такого подання нормована в Законі України "Про Регламент Верховної Ради України", який в пожежному порядку був схвалений коаліцією для легітимізації переходу в більшість так званих "тушок". Але ці норми не стикуються з гарантіями депутатської недоторканності, які проголошені в законі "Про статус народного депутата України", і, головне, в Основному законі нашої держави - в Конституції ", - наголошується в заяві.

"Нещодавно Донецький суд дуже прискіпливо з юридичної точки зору підійшов до розгляду Указу екс-президента В. Ющенка про присвоєння звання Героя України Степану Бандері і визнав його незаконним", - нагадав Юрій Гримчак.

Депутат сподівається, що суд і в цьому випадку проявить принциповість.

"Я маю великі надії, що в моїй справі шановні судді також будуть відстоювати позиції захисту конституційних принципів верховенства права і гарантій депутатської недоторканності", - висловив свою думку політик.

Гримчак вважає, що 19 травня суд повинен розглянути його клопотання про зупинення дії подання Генерального прокурора до моменту розгляду справи по суті.

"Рішення, яке винесе суд щодо мого клопотання, я вважаю, буде складовою відповіді на питання - чи дійсно в Україні відбулася узурпація всієї державної влади одним олігархічним кланом", - резюмував нардеп.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що народний депутат Андрій Парубій заявив про зняття з них недоторканості у четвер, 20 травня.

Пізніше регіонал Олександр Єфремов заперечив інформацію про те, що регламентний комітет буде розглядати ці питання у найближчі тижні.

Зараз ви читаєте новину «Гримчак подав позов у Донецький суд, який позбавив Бандеру звання героя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути