вівторок, 16 жовтня 2018 15:58

У Європі за корупцію затримали українського високопосадовця

У Європі за корупцію затримали українського високопосадовця
Затриманий підробив в Україні документи про смерть. Фото: NationStates

У Франці за підозрою в міжнародному шахрайстві та відмиванні корупційних грошей заарештували українського високопосадовця-втікача.

Арешт відбувся 5 жовтня, однак Європол повідомив про це лише 16 жовтня.

"Французька жандармерія за активної підтримки Європолу заарештувала в Бургундії, поблизу Діжона, високопоставленого втікача з України, який жив у Франції та вів розкішний спосіб життя. Існує підозра, що він стоїть за складним випадком міжнародного шахрайства та відмивання грошей", - ідеться в повідомленні.

Прізвище затриманого не називають. Це власник люксембурзької компанії, яка придбала у Франції замок за €3 млн. У січні французька поліція почала розслідувати цю підозрілу купівлю.

Виявилося, що українця на батьківщині підозрювали у масштабній корупції. Однак він уник відповідальності, підробивши довідку про смерть.

Разом із зазначеною особою затримали 3 його спільників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські олігархи повинні будуть пояснити, де вони взяли гроші

У березні 2014-го в Австрії на запит американських слідчих затримали олігарха Дмитра Фірташа. США звинувачують його у дачі хабара в $18,5 млн за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів. Він - невиїзний із Австрії.

В Іспанії проти бізнесмена є ще одна справа – там його підозрюють у відмиванні грошей і участі в організованому злочинному угрупованні.

Зараз ви читаєте новину «У Європі за корупцію затримали українського високопосадовця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути