Ексклюзиви
пʼятниця, 12 листопада 2010 09:46

У Європарламенті пояснили, чому не винесли вирок українським виборам

У Європарламенті пояснили, чому не винесли вирок українським виборам

Для схвалення резолюції по Україні Європарламенту поки не вистачає фактів.

Про це заявив депутат Європарламенту, віце-голова групи Прогресивного Альянсу соціалістів та демократів Адріан Северін (Румунія). кореспонденту УНІАН у Брюсселі.

"Причина, через яку ми знову відклали розгляд цієї резолюції, абсолютна така сама, як і була, коли ми відклали розгляд вперше, і є раціональним рішенням. Ми поки не мали усіх фактів, на яких ми могли б побудувати висновки, наше ставлення", - пояснив депутат.

Зокрема, за словами Северіна, не готова доповідь спостерігачів за виборами в Україні.

"Таким чином, оскільки доповідь не була готова, який базис ми могли б закласти у цю резолюцію, щоб зробити її відповідною реаліям? Це те ж саме, про що ми говорили і в перший раз, коли просили про відкладення", - сказав Северін.

При цьому він запевнив, що резолюція буде об'єктивною

"Ми сказали, що ми не хочемо заплющувати очі на те, що робиться неправильно, але якщо немає фактажу, як можна робити висновки, як можна кудись рухатися? Проблема лише в цьому. І немає нічого іншого за цим", - додав він.

Северін також вважає, що на сьогодні Європарламент не має "чогось нового", щоб заявити перед самітом ЄС-Україна, який відбудеться 22 листопада у Брюсселі. За його словами, навпаки, результати саміту можуть дати "певні елементи", які слід врахувати при схваленні резолюції.

"Якщо ж хтось хоче просто схвалити резолюцію, незалежно від її змісту, то хай роблять це, але без нашої підтримки", - сказав депутат, додавши, що після саміту Україна-ЄС має бути підготований новий проект резолюції стосовно виборів в Україні, в якому була б врахована думка спостерігачів.

Він відмовився коментувати заяви своїх колег з Європейської народної партії (ЄНП) щодо спеціального затягування процесу голосування соціалістами.

"Я не думаю, що варто відповідати на безглузді коментарі ЄНП. Вони хочуть грати роль у внутрішній політиці України. Можливо, одного дня вони зрозуміють, що, діючи у такий спосіб, ми не служитимемо ні інтересам Європейського Союзу, ні інтересам власне України", - сказав Северін.

21 жовтня депутати Європарламенту планували схвалити резолюцію по Україні, однак за пропозицією групи Прогресивного Альянсу соціалістів та демократів голосування було перенесено на 11 листопада - щоб дочекатися результатів місцевих виборів.

10 листопада Європарламент повторно відклав голосовання стосовно резолюції.

Зараз ви читаєте новину «У Європарламенті пояснили, чому не винесли вирок українським виборам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути