середа, 13 березня 2013 13:23

У Європарламенті погрожують позбавити Україну асоціації за "провокації та випробування терпіння"

У Європарламенті погрожують позбавити Україну асоціації за "провокації та випробування терпіння"
Фото: obozrevatel.com

У Страсбурзі на чергову сесію зібрався Європейський парламент. У середу депутати-представники 27 країн ЄС обговорюватимуть останні події в Україні.

Поява українського питання на порядку денному у Страсбурзі цього разу пов'язана з останніми подіями у справі Сергія Власенка, депутата від партії Батьківщина та захисника екс-прем'єрки Юлії Тимошенко. Минулого тижня Вищий адміністративний суд України позбавив Власенка депутатського мандату на підставі того, що він поєднує діяльність законодавця та працю адвоката. У свою чергу, Генеральна прокуратура підтверджує порушення проти – вже екс – депутата кримінальної справи за нанесення тілесних ушкоджень його колишній дружині. Сам Власенко заявляє, що справ проти нього насправді є три. Про своє занепокоєння перебігом подій вже заявили Сполучені Штати, ПАРЄ та окремі країни ЄС, пише Польське радіо.

"Завтра будемо говорити не тільки про справу Власенка, а й про те, що відбувається останнім часом в Україні, у категоріях більш загальних", - стверджує польський євродепутат Марек Міґальський, член Європейської групи консерваторів та реформаторів: "Говоритимемо про те, чи ситуація в Україні розвивається на добре, чи на зле. Чи Україна віддаляється від перспективи членства в Євросоюзі, чи протягом останніх місяців ситуація покращується, чи погіршується. І тут українська влада не може розраховувати на приємні слова. Адже я бачу, що ситуація погіршується. Всі ідеї, які ми переказуємо до Києва, немовби не сприймаються місцевою владою. Демократичні стандарти є в щораз гіршому стані. Ці речі, я думаю, і знайдуть відображення у резолюції Європарламенту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" зізнався, що йому було соромно за Кличка

Минуло лише два тижні, як закінчився саміт Україна – ЄС, котрий пройшов у спокійній, майже оптимістичній атмосфері. Тому останні події, пов'язані зі справою Власенка, як зізнається Павел Залєвський, стали для європейських партнерів України особливо неприємними: "Європарламентарії сприйняли справу Власенка як провокацію та випробування терпіння Євросоюзу. Це черговий приклад судового переслідування представників опозиції, продиктований не правом, а політичними інтересами. І я не знаю, як парламент на цю провокацію відреагує. Припускаю, що політики, які є ініціаторами завтрашніх дебатів про Україну, хотіли б, аби в резолюції було прописано, що Київ, в цій ситуації яка склалася зараз, не має можливості підписати Угоду про асоціацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко завтра прийде у Раду "провідати" свою депутатську карточку

Ще більш категоричним є Міхаель Ґалер: "Очевидно, український уряд просто нас дурить: вони чемно поводяться під час офіційних зустрічей, а на практиці – все по-іншому. І це дуже сумно для нас, і для людей. Але якщо вони думають, що можуть гратися з нами, то дуже помиляються. Коли так триватиме, не буде ніякого підпису під Угодою про асоціацію на саміті у Вільнюсі".

Зараз ви читаєте новину «У Європарламенті погрожують позбавити Україну асоціації за "провокації та випробування терпіння" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

93

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути