четвер, 24 травня 2018 11:01

У БПП знайшли крайніх у тяганині з Антикорупційним судом

У БПП знайшли крайніх у тяганині з Антикорупційним судом
"Народний фронт" заявив, що голосуватиме за Вищий антикорупційний суд у другому читанні, але наполягатиме на своїх поправках. Фото: lb.ua

Питання Антикорупційного суду затягують Міжнародний валютний фонд і фракція "Народного фронту".

Про це сказав нардеп від БПП Іван Вінник в кулуарах парламенту.

"Наразі нема компромісного рішення з МВФ щодо повноважень ради міжнародних експертів накладати вето, тим більше подолання такого вето. А ще делікатність ситуації полягає у тому, що позиція фракції "Народного фронту" щодо цього питання відмінна від пропозицій профільного комітету, який очолює представник БПП. Пошук компромісів триває. Однак я скептично ставлюся до можливості знайти його. Не у зв'язку з внутрішньополітичною ситуацією у країні, тут ми без проблем це зможемо вирішити. А у зв'язку з тим, що МВФ застосовує цю ситуацію як привід відтермінувати надання наступного траншу Україні", - сказав Вінник.

Він вважає, що перед наданням траншу фонд хоче зрозуміти, хто буде віддавати борги після виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді пояснили ризики, пов'язані з Антикорупційним судом

1 березня Верховна Рада підтримала президентський законопроект № 7440 про антикорупційний суд. За його ухвалення проголосували 282 депутати. Законопроект має пройти друге читання.

При цьому міжнародні партнери розкритикували президентський законопроект. Він не враховує рекомендації Венеційської комісії та порушує зобов'язання української влади перед Заходом.

21 травня комітет Верховної Ради з питань правової політики затвердив законопроект про Антикорупційний суд до другого читання.

Зараз ви читаєте новину «У БПП знайшли крайніх у тяганині з Антикорупційним судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути