четвер, 05 грудня 2019 11:26

У Альпах знайшли російських шпигунів

У Альпах знайшли російських шпигунів
В АЛьпах завелися російські шпигуни. Фото: mapme.club

Протягом багатьох років 15 шпигунів з Росії використовували французькі Альпи у якості бази для операцій по всій Європі.

Агенти, які базувалися на сході Франції, належали до елітного підрозділу російської військової розвідувальної служби ГРУ.. Саме цей підрозділ винний у вбивствах на замовлення і саботажах в Європі між 2014 і 2018 роках, повідомили у "Європейській правді" із посиланням на французьку газету "Le Monde".

Так, один із шпигунів підрозділу причетний до спроби замаху на колишнього російського подвійного агента Сергєя Скрипаля і його доньку Юлію.

Список шпигунів, які належать до цього підрозділу, склали після "полювання" британський, французьких і швейцарських спецслужб. Вони з'ясували, що агенти ГРУ регулярно зупинялись в одному і тому ж районі – Верхній Савойї у таких містах, як Аннмасс, Ев'ян та Шамоні, а також у більш ізольованих містах.

Окрім цього, вони зупинялися у Руассі, Ліоні та Ніцці, Каннах і чимало разів у Женеві, де орендували автівки, аби добратися до Верхньої Савойї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Після досягнення миру армія залишиться пріоритетом. Йдемо до НАТО

Історики встановили персону 4-го радянського шпигуна, який передав секрети виготовлення ядерної зброї СРСР. Ним був чоловік на ім'я Оскар Себорер.

Традиційно звинувачували 3-х шпигунів: Девіда Грінгласса, Клауса Фукса та Теодора Холла, але Оскара вдалося викрити нещодавно. Відомо, що мав кодове ім'я "Годсенд" та працював в національній лабораторії в Лос-Аламос в Нью-Мехіко, де й розробили відомі атомні бомби "Малюк" та "Товстун", повідомляє The Sun.

Зараз ви читаєте новину «У Альпах знайшли російських шпигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути