Ексклюзиви
середа, 31 липня 2013 15:45

Турчинов: Мін'юст вводить в оману Європу щодо справи Тимошенко

Турчинов: Мін'юст вводить в оману Європу щодо справи Тимошенко
Олександр Турчинов: "Тимошенко незаконно перебуває за ґратами". Фото: lenta-ua.net

Міністерство юстиції намагається ввести в оману Європу, заявляючи про те, що влада виконала рішення Європейського суду щодо справи Юлії Тимошенко.

Про це на прес-конференції сказав перший заступник Голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, коментуючи заяву Мін'юста, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Тимошенко незаконно перебуває за ґратами і про це знає не тільки українська громадськість, але і весь світ. В той же час вона продовжує незаконно сидіти. Але із сьогоднішнього дня ситуація змінилась. Незаконність ув'язнення Тимошенко визнали не тільки політики і громадськість, а й Європейський суд з прав людини", - наголосив він.

Турчинов переконаний, що Україна, як член ради Європи, зобов'язана виконати рішення ЕСПЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: поки Тимошенко ув'язнена - рішення Євросуду не є виконаним

"В той же час, не маючи підстав, навіть на апеляцію, бо рішення це чітке, зрозуміле і аргументоване, вони (влада - Gazeta.ua) вводять в оману громадськість і пробують ввести в оману наших європейських союзників щодо виконання цього рішення. Так вони брехливо розповідають нісенітниці про те, що вони виконали рішення ЄСПЛ, змінивши Криммінально-процесуальний кодекс", - підкреслив політик.

Він додав: "Тимошенко перебуває за ґратами не тому, що працював старий КПК. Навіть за старим кодексом її ув'язнення було незаконним. Вона за ґратами, тому що є політичне замовлення, тому що було свавілля прокурорське і суддівське. Саме цей злочин треба виправити і негайно звільнити Тимошенко".

Зараз ви читаєте новину «Турчинов: Мін'юст вводить в оману Європу щодо справи Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути