вівторок, 17 грудня 2013 15:03

Треба заблокувати офіси Клюєва, Януковича, Ахметова — Гарань

Треба заблокувати офіси Клюєва, Януковича, Ахметова — Гарань
Олексій Гарань. Фото: www.dif.org.ua

Нинішня влада повністю себе дискредитувала. Перестановки міністрів чи відставка цілого уряду по-суті її не змінять.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав  директор школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

"Треба йти до перевиборів. Як цього добиватися? Вибори на п'яти проблемних округах показали, що 2015 року будуть такі ж фальсифікації. Тому на посадах силовиків потрібні інші люди. Бачимо, що Янукович поки на поступки йти не хоче. Треба продовжувати тиск. Мають бути мінімальні вимоги: відставка міністра внутрішніх справ, звільнення політв'язнів, відставка Кабінету Міністрів. Максимальні — перевибори до Верховної Ради та президента. Треба вести переговори, коли Янукович буде до них готовий. Як один із варіантів — можна обговорювати обмеження повноважень президента", - зазначив він.

За словами Гараня, можна було б говорити і про формування технічного уряду, який поведе країну до виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський полк відмовився бити протестувальників

"В будь-якому випадку кандидат у президенти від опозиції має заявити, що буде проведена конституційна реформа, яка передбачатиме зменшення повноважень президента. Навколо цього можна побудувати консенсус трьох опозиційних сил. Умовно кажучи, розподілити посади президента, прем'єра, спікера. Бо бачимо, що незалежно від того, хто в нас президент, занадто багато залежить від однієї людини, з якої ноги вона встала. Країна не може так жити. Потрібне зменшення повноважень президента", - вважає експерт.

На думку Гараня, дожати проведення перевиборів можна громадянським протестом та загрозою санкцій від Заходу.

"Олігархи починають коливатися. Журналіст Сергій Лещенко у блозі дав адреси офісів Клюєва, Олександра Януковича, Ахметова. Опозиція має застосовувати тактику асиметричних дій. Можна заблокувати їхні офіси. Можливо, це буде ефективніше, ніж походи до МВС чи Генпрокуратури. Блокувати, щоб це не підпадало під суд — наприклад, люди ходять навколо будівлі. В результаті цього ніхто не зможе пройти. Така тактика може бути виправдана", - зазначив політолог.

Нагадаємо, лідер УДАРу Віталій Кличко сьогодні заявив, що вийти з політичної кризи в Україні можна перевиборами. Зокрема, провести президентські вибори у березні 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Треба заблокувати офіси Клюєва, Януковича, Ахметова — Гарань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути