вівторок, 17 грудня 2013 13:33

Майдан дав опозиції серйозну програму дій для виборів - політолог

Майдан дав опозиції серйозну програму дій для виборів - політолог
Сергій Таран. Фото: newsoboz.org

Політолог Сергій Таран вважає, що опозиція, вимагаючи проведення президентських і парламентських виборів у березні, намагається утримати тиск на владу.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Опозиція в такий спосіб тисне на владу. На це і є розрахунок. Зараз такий тиск є єдиний механізмом змусити владу хоч якось слухати. Інших механізмів немає, вибір невеликий", - сказав він.

На думку політолога механізми для проведення виборів існують, але проблема полягає в тому, що опозиція їх не контролює. Також існують і "більш революційні механізми".

"Опозиція звичайно може вимагати виборів і для неї в сучасних українських умовах це цілком логічно. Чогось подібного в українській практиці ще не було, проте і така ситуація, коли відбувається ігнорування вимог громадян з боку влади, коли мільйонні мітинги виходять, а нічого не відбувається, також є безпрецедентною. Тому вимоги опозиції адекватні саме тій ситуації, що склалася між партією влади і громадянами країни", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента і парламенту мають відбутися вже наступного року - Кличко

Таран наголосив, що опозиція оголосить в якому турі буде єдиний кандидат після того, як стане відома дата виборів.

"Зараз оголошувати єдиного кандидата буде правильно за двох умов. Перше, що це буде не просто єдиний кандидат, а буде спільна програма дій після перемоги, за яку будуть голосувати вже зараз. А друге — це питання безпеки. Бо якщо завтра оголосять єдиного кандидата, то його можуть взяти і просто зняти з виборів. Треба, щоб у єдиного кандидата був дублер, або дублери і зрозуміла програма дій, що буде, якщо з цим кандидатом щось станеться", - сказав політолог.

"Майдан дав опозиції зрозуміти, що ніяких звичайних виборів у 2015 році не буде, як не буде і будь-яких інших, що можуть проводити раніше. І що вибори можуть відбутися, тільки якщо гарантувати чесні результати і підрахунок голосів. Цей важливий урок об'єднує опозицію. Також майдан дав опозиції серйозну програму дій. Раніше ми говорили, що в неї не було програми. Тепер вона у неї є — це європейська інтеграція. Тому діяльність опозиції може бути набагато змістовнішою", - додав експерт.

Нагадаємо, сьогодні лідер УДАРу Віталій Кличко заявив, що опозиція вимагає проведення дострокових парламентських і президентських виборів у в березні 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Майдан дав опозиції серйозну програму дій для виборів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути