Ексклюзиви
середа, 12 листопада 2014 22:31

Треба, щоб тяготи життя несли і олігархи, а не лише злидні – історик

Треба, щоб тяготи життя несли і олігархи, а не лише злидні – історик
Віктор Ревегук

Через що почалася Помаранчева революція? Чому за нею послідувала Революція гідності? Про це зараз мало говорять. Але ж є очевидні факти. Зараз в Україну прийшла війна. Вона консолідувала суспільство. Але не нашу еліту. Чому так відбувається, розповідає науковець, кандидат історичних наук Віктор Ревегук.

"Треба щоб матеріальні втрати, тяготи життя, всі тяготи війни несли усі. А не лише злидні. Треба щоб ці тяготи несли і олігархи. І в усьому світі це робиться дуже просто. Через відповідне податкове законодавство, через прогресивне оподаткування. У Франції до 75% доходять податки на багатіїв. Діляться люди із державою. Тоді немає оцього соціального загострення, соціальних протиріч та потрясінь. Світовим досвідом доведено, що у суспільстві може бути стабільність при єдиній умові. Це коли взяти 10 відсотків найбідніших і 10 відсотків найбагатших, то розрив у доходах має бути у 6–7 разів. А у нас ця різниця складає 30 , а то й 40 разів. У нас немає програми по стабільному розвитку суспільства", – пояснює Ревегук.

Говорить, у перші роки Незалежності були лозунги: "Багаті поділяться із бідними", "Бізнес відділимо від влади".Але лозунги залишилися лозунгами. Вони не стали ідеологічною основою політсил в Україні. Єдина політична сила, у котрої цей тезис чітко прослідковується - це "Свобода". Вона прямо ставила питання, що: малий бізнес платить мало, а великий – багато. Та "Свобода" ці вибори прохукала. То ж маємо те, що маємо".

Зараз ви читаєте новину «Треба, щоб тяготи життя несли і олігархи, а не лише злидні – історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути