четвер, 04 грудня 2008 14:05

Томенко впевнений, що Ющенко не зможе розігнати Раду через Балогу

Секретаріат Президента зробив неможливим проведення дострокових парламентських виборів.

Про це заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко, коментуючи дискусії про можливість оголошення 7 грудня про проведення дострокових виборів до парламенту, повідомляє прес-служба ВР.

Він нагадав, що Президент припинив свій указ про проведення позачергових парламентських виборів, а після цього неодноразово висловлювався про недоцільність їх проведення в умовах економічної кризи в Україні.

"У разі його повернення до ідеї проведення дострокових виборів, необхідно буде знову, згідно ст. 90 Конституцій України, провести консультації з головою Верховної Ради, його заступниками і головами депутатських фракцій. Оскільки до цих пір не обраний голова ВР, то повністю очевидно, що такі консультації без спікера будуть нелегітимними. А тому черговий Указ Президента про проведення дострокових виборів можливий лише після обрання нового голови парламенту і проведення відповідних консультацій", - зазначив Томенко.

Він нагадав, що 9 жовтня в 2008 р. Президент видав указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VІ скликання і призначення позачергових виборів"

"Очевидно, що для дотримання конституційності в призначенні нових дострокових виборів парламенту, необхідно провести консультації вже з новим головою ВР, якого на сьогодні немає. Як не парадоксально, але саме Секретаріат Президента зробив неможливим ухвалення теперішнього рішення про розпуск парламенту. Адже, як відомо, відставка Арсенія Яценюка стала можливою тільки завдяки голосуванню за неї депутатів партії "Єдиний центр", - зазначив віце-спікер.
Зараз ви читаєте новину «Томенко впевнений, що Ющенко не зможе розігнати Раду через Балогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути