пʼятниця, 02 березня 2012 15:10

Томенко розповів, чому досі немає опозиційного списку кандидатів на округах

Томенко розповів, чому досі немає опозиційного списку кандидатів на округах

Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко (обраний за списками БЮТ) зазначив, що опозиція не може поки опублікувати список єдиних кандидатів у мажоритарних округах на парламентських виборах через наміри влади переглянути норми закону про вибори.

"Я бачив у пресі конструктивно-критичні зауваження щодо заяв Турчинова (перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов) і Томенка, що ми обіцяли в березні по мажоритарних округах (оприлюднити список опозиції). Ми б це зробили, якби не влада, яка вирішила сьогодні таким шляхом рейдерства через Конституційний суд переглядати закон про вибори", - сказав він на прес-конференції у п'ятницю у Києві.

Томенко наголосив, що якщо КС скасує норму про можливість одночасного балотування кандидатів у депутати по мажоритарних і партійних списках, то відбудуться зміни в політичних діях опозиції, якій потрібно буде ухвалити рішення, хто з кандидатів піде за яким списком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ключовим для опозиції є висунення єдиних кандидатів

"Друге подання ми трактуємо, як страх влади програти вибори у Києві. Якщо виконувати норми закону, то в Києві має бути 16 округів. Зараз є конституційне подання, щоб близько 400 тис громадян України, які проживають за кордоном, голосували не в Києві, а по всій території Україні. Таким чином, в Києві залишать 13 округів", - зазначив Томенко.

Віце-спікер підкреслив, що поки опозиція не побачить остаточного списку виборчих округів, а за законом кінцевий термін для їх опублікування 30 квітня, вона не зможе опублікувати остаточну версію єдиного списку по мажоритарних округах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єхануров про опозицію: Наші гетьманчики не здатні об'єднатись навіть перед розстрілом

"Але те, що він буде, я абсолютно впевнений. І після цього ми вже опублікуємо версію єдиного партійного списку", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Томенко розповів, чому досі немає опозиційного списку кандидатів на округах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути