четвер, 23 лютого 2012 15:44

Конституційний суд попросили розібратися з паралельним балотуванням

Конституційний суд попросили розібратися з паралельним балотуванням

До Конституційного суду України надійшло звернення щодо положення закону "Про вибори народних депутатів", яким допускається одночасне висунення кандидатів у депутати за списком партій та в одномандатних виборчих округах.

Звернення направив уповноважений в Україні Європейського комітету прав людини Вадим Гальченко. У ньому він просить суд дати офіційне тлумачення положень ч.3 ст.3 і ч.5 ст.52 закону "Про вибори народних депутатів України" про одночасне висунення кандидатів за партійними списками і округах.

На думку автора звернення, положеннями ч.5 ст.52 цього закону де-факто встановлюється обмеження на реалізацію рівних виборчих прав кандидатів у народні депутати України за ознакою членства або належності до політичної партії і надаються привілеї депутатам-списочника. Це, вважає уповноважений, не узгоджується з положенням ч.3 ст. 3 закону, суперечить ч.1, ч.2 ст.24 Конституції України та міжнародним стандартам у галузі прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов натякнув, що Конституційний суд може скасувати паралельне балотування

У своєму зверненні Гальченко просить КС розглянути подане конституційне звернення невідкладно, оскільки в Україні наближається виборча кампанія.

Європейський комітет прав людини - міжнародна правозахисна організація, повноваження якої на території Україні легалізовані національним урядом в особі уповноваженого органу Міністерства юстиції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конституційний Суд може порахувати, що 1+1=1 — політолог про одночасне балотування

Як повідомлялося, новим законом про вибори народних депутатів, який вступив в силу в грудні 2011 року дозволяється балотуватися як за партійним списком, так і в одномандатному окрузі одночасно.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд попросили розібратися з паралельним балотуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути