понеділок, 13 лютого 2012 13:33

Влада може вибити в опозиції "козир" і заборонити одночасне балотування - Фесенко

Влада може вибити в опозиції "козир" і заборонити одночасне балотування - Фесенко

Норму виборчого закону про можливість одночасного балотування по мажоритарному округу та по партійних списках скоріше за все скасують, бо ця норма грає на руку опозиції.

Про це на прес-конференції повідомив голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Раніше за цю норму проголосували, бо був подвійний інтерес: партії влади потрібно було отримати перехід на змішану виборчу систему, але так, щоб це виглядало демократично. Була зацікавленність в добрих стосунках з Єворпейським Союзом. Зараз же на перший план Партії регіонів виходить необхідність отримати перевагу на виборах. Тому виник інтерес скасувати цю норму, бо від подвійного балотування зараз виграє опозиція", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк може співпрацювати з владою в мажоритарних округах -експерти

Експерт пояснив: "Оскільки опозиція домовилася про формування списку спільних кандидатів по мажоритарних округах - то потрібно "вибити" у них цей козир. Так значна частина опозиційних мажоритарщиків відмовиться іти по мажоритарці, адже це великий ризик".

Фесенко також додав, що інша проблема виникає для лідерів малорейтингових партій, таких як партії Анатолія Гриценка, Миколи Катеринчука тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада хоче перенести парламентські вибори на 2015 рік - "бютівець"

"Більш надійний варіант для них - мажоритарка. Бо йти на чолі свого партійного списку, означає - програти на виборах. Тому скасування цієї норми - це удар "під дих" опозиції і значне послаблення її позиції в мажоритарних округах", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Влада може вибити в опозиції "козир" і заборонити одночасне балотування - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути