четвер, 09 лютого 2012 12:23

Яценюк може співпрацювати з владою в мажоритарних округах -експерти

Яценюк може співпрацювати з владою в мажоритарних округах -експерти

Народний депутат Роман Забзалюк оприлюднив запис своєї розмови із лідером провладної депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігорем Рибаковим. Там йшлося  про підкуп опозиційних депутатів.  В одному з фрагментів, де йдеться про висунення на Західній Україні опозиційних кандидатів, Забзалюк згадав і  "Фронт Змін" Арсенія Яценюка.

"Фронтові Змін" часто притаманне "сидіння на двох стільцях", вважає політолог Вадим Карасьов, 55 років.

"Це може бути тактична співпраця, щоб зменшити адміністративний вплив влади на свою політичну силу. Якщо це так, то така позиція робить Яценюка нещирим. Більше того, це навіть ознаки зради домовленостей у Комітеті опору диктатурі. Можливо, це чутки, але ж диму без вогню не буває. Сам Яценюк досі не зробив остаточного кроку для того, щоб остаточно порвати з владою. Ще має надію, що можна з нею домовитися і отримати після виборів посаду прем'єр-міністра. Він хоче грати в більш тонку гру, бо може собі це дозволити. У "Батьківщини" вибору немає, вона змушена бути в опозиції і на жодну співпрацю з владою не піде. А Яценюк і його "Фронт змін" залишаються досі між двома окопами — провладним та опозиційним. І це дуже небезпечно", - зазначив він.

"Є великі питання по "Фронту Змін", але є й окремі питання по інших опозиційних силах, які цілком можуть підігрувати владі, - впевнений політолог Олексій Гарань. - Проблему такої співпраці створила сама мажоритарна система. Коли і "Фронт Змін", і навіть частина "Батьківщини" проголосували за змішану систему, - це була величезна помилка. А зараз вони почнуть звинувачувати один одного в тому, що хтось когось перекупив. Наша опозиція відома тим, що завжди керувалася більше своїми амбіціями, ніж здоровим глуздом".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк може співпрацювати з владою в мажоритарних округах -експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути