вівторок, 24 січня 2012 15:27

На округах опозиція обиратиме найкращих - Яценюк

На округах опозиція обиратиме найкращих - Яценюк

Електорально Україна поділена на дві частини - пострадянську і проєвропейську. Друга частина повинна бути "об'єднана в те, що називається єдина партія". Про це заявив лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми дуже складно ішли до того, що відбулося (підписання "Акту Злуки" між опозиційними партіями - Gazeta.ua). Ми різні політичні сили. І тому те, що відбулося — це був перший дуже серйозний крок до того, що опозиція не тільки вийшла на сцену, не тільки оголосила про те, що ми разом, а підписала документ із чітким планом дій, як ми будемо перемагати на парламентській кампанії 2012 року і для чого ми йдемо на вибори до Верховної Ради", - сказав він.

Перший предмет домовленості між опозиційними силами, наголосив лідер "Фронту Змін", це те, що опозиція висуне єдиний список мажоритарних кандидатів на всіх округах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція отримає близько 170 мандатів у новій Раді

"Опозиція виставить єдиного кандидата від опозиції. Хто буде цей кандидат? Звичайно, ми хочемо перемогти. Звичайно, ми хочемо отримати кредит довіри. Ми виставимо на округи кращих — той, хто розумніший, фаховіший, той, хто здатний отримати довіру, довести свою професійність, здатен перемогти", - пояснив Яценюк.

Політик також запевнив, що якщо кращі є в інших партіях, то він готовий поступитися і тими округами, де, можливо, виграла би і партія "Фронт Змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонери підписали документ про спільну бездіяльність - експерт

"Так склалося, що електоральна карта Україна поділена навпіл. Одна частина — це пострадянське минуле, це ті, які голосують за Партію регіонів. І друга частина — це проєвропейська, проукраїнська, та частина, яка повинна була б бути об'єднана в те, що називається єдина партія", - вважає політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція в Україні відстає від протестних настроїв українців - експерт

Він підкреслив, що наразі це складно зробити: "Нам дійсно неможливо на цьому етапі сказати, що ми зійшлися в одну партію, але основні партії підписати цю угоду. Таким чином, на виборчу кампанію від опозиції вже сьогодні, за останніми соціологічними дослідженнями, піде фактично 4 партії, які здатні подолати 5% бар'єр — "Батьківщина", "Фронт Змін", "Удар", "Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У наступній ВР першим питанням буде імпічмент Януковича - Тягнибок

"Дуже би хотілось, щоб до моменту виборів ми вже зараз домовились би про те, що демократична коаліція буде робити у новому парламенті", - підсумував Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «На округах опозиція обиратиме найкращих - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути