вівторок, 07 лютого 2012 16:49

Експерт: "Опозиції треба об'єднатись, як колись Валенса у Польщі"

Експерт: "Опозиції треба об'єднатись, як колись Валенса у Польщі"

Тернопільський політексперт Ярослав Чорнозуб вважає безсенсовними договори про співпрацю, які підписують між собою опозиційні партії на місцях.

Про це він заявив, коментуючи вчорашнє підписання такого договору представниками КОД у Тернополі.

"Що ж ви підписуєте, якщо не визначили кандидатів по округах? Це піарна бульбашка і не більше. Слабо вірю, що єдиних кандидатів взагалі погодять, бо кожен і надалі працює на свої меркантильні інтереси. Справжню об'єднавчу ініціативу висловлювала Тимошенко - йти єдиним партійним списком. Так у Польщі Валенса йшов. Щоб людям було очевидно – от влада, от опозиція. Але ж в партії Тимошенко зараз також розкол – є група Турчинова, група Королевської, ПРП. Людей, які підтримують Тимошенко, відтіснили. В опозиції замість єдиного списку почали говорити про якісь три колони", - зазначив Чорнозуб.

Політексперт, в той же час, не відкидає можливості того, що єдині кандидати на округи будуть погоджені.

"В певний час, орієнтуючись на рейтинги, якийсь кандидат може відмовитися на користь іншого. Але в цьому випадку не йтиметься про повноцінний альянс – це більше нагадуватиме пакт про ненапад. Бо структура кожної партії працюватиме на свій список, а не на єдиного кандидата", - додав він.

Нагадаємо, 6 лютого в Тернополі представники ВО "Свобода", "Фронт Змін" та "Батьківщини" підписали угоду про співпрацю. Напередодні подібний договір був підписаний у Львові. Опозиційні партії обіцяють спільно домагатися повалення режиму Януковича та допомагати одна-одній під час виборів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: "Опозиції треба об'єднатись, як колись Валенса у Польщі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути