середа, 12 грудня 2007 08:44

Тимошенко прем"єром не стала, але міністрів вже обрала

Тимошенко прем"єром не стала, але міністрів вже обрала
У вівторок на вечірньому пленарному засіданні депутатам роздали проект постанови Верховної Ради про формування складу Кабінету міністрів.

Автор проекту - лідер БЮТ Юлія Тимошенко,

Відповідно до проекту постанови, на посаду першого віце-прем"єр міністра України пропонується призначити Олександра Турчинова.

На посаду віце-прем"єрів - Івана Васюника, Йосипа Вінського і Григорія Немирю.

На посаді міністра транспорту і зв"язку - Таріела Васадзе, міністра культури і туризму Василя Вовкуна, міністра економіки - Богдана Данилишина, міністра праці і соціальної політики - Людмилу Денисову, міністра оборони - Юрія Єханурова, міністра охорони здоров"я - Василя Князевича, міністра освіти і науки - Василя Кременя.

На посаду міністра Кабінету міністрів - Петра Крупка, міністра регіонального розвитку і будівництва - Василя Куйбіду, з питань ЖКХ - Олексія Кучеренка, внутрішніх справ - Юрія Луценка, аграрної політики - Юрія Мельника, промислової політики - Володимира Новицького, юстиції - Миколу Оніщука.

На посади міністрів закордонних справ - Володимира Огризка, у сім"ї, молоді і спорту - Юрія Павленка, фінансів - Віктора Пинзеника, вугільної промисловості - Віктора Полтавця, палива й енергетики - Юрія Продана, охорони навколишнього середовища - Георгія Філіпчука, з питань надзвичайних ситуацій - Володимира Шандру.

З запропонованого складу нового уряду України тільки Мельник може залишитися в наступному Кабінеті міністрів у випадку його затвердження. Більшість передбачуваних міністрів - представники БЮТ або НУ-НС.

Зараз в уряді України 27 міністерських портфелів, включаючи прем"єра, його першого заступника і 5 віце-прем"єрів.

Більшість з них - представники очолюваної Віктором Януковичем Партії регіонів, що ввійшли в прохідну частину виборчого списку.

Кремінь був міністром освіти за квотою СДПУ(о) в уряді Януковича 2002-2005. Мельник був міністром в уряді Януковича в 2006-2007 за квотою КПУ, він також є близьким до глави ДУСі Ігоря Тарасюка.

За матеріалами:  Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко прем"єром не стала, але міністрів вже обрала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути