Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2009 09:20

Тимошенко побачиться з кумом Ющенка у Європі

Автор: Фото: Прес-служба президента
  Саакашлі, Ющенко і Тимошенко.Жовтень 2007 р. Лісабон
Саакашлі, Ющенко і Тимошенко.Жовтень 2007 р. Лісабон

9 і 10 грудня в Бонні президент Грузії Михайло Саакашвілі і прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко разом з іншими європейськими лідерами правоконсервативного напрямку візьмуть участь у з"їзді Європейської народної партії (ЄНП).

Так, за словами представника ЄНП Костаса Сасмацоглу, на з"їзді зберуться керівники країн, в яких консерватори перебувають при владі, і тих, де вони в опозиції.

Зокрема, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем"єр-міністр Франції Франсуа Фійон, глави урядів Нідерландів - Ян Петер Балкененде, Бельгії - Ів Летерм, Румунії - Трайан Бесеску, Італії - Сільвіо Берлусконі та інші.

Як зазначають організатори, буде широко представлено Євросоюз, у керівництві якого переважають члени цієї пан"європейської партії, у тому числі головуючий нині в Європейській раді прем"єр-міністр Швеції Фредрік Рейнсфельдт, обраний нещодавно постійний голова Європейської ради Герман Ван Ромпей, голова Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу, голова Європарламенту Єжи Бузек.

Варто підкреслити, що за традицією, у з"їзді беруть участь і лідери країн, що не входять в ЄС, але орієнтованих на зближення з ним.

Сасмацоглу також повідомив, що на порядку денному з"їзду - подолання фінансово-економічної кризи і доля соціальної ринкової економіки, а також вибори нового керівництва ЄНП.

Нагадаємо, що партія зустрічає свій з"їзд великими політичними успіхами. У червні вона здобула велику перемогу на виборах до Європарламенту, залишивши далеко позаду інші політичні групи.

Два роки тому на саміт ЄНП, який проходив у Лісабоні, прибули обидва українські лідери - Тимошенко і Ющенко. Компанію їм склав грузинський президент - Михаїл Саакашвілі.

Незважаючи на те, що українські політики прилетіли до Лісабону різними літаками, під час саміту вони поводили себе так, ніби між ними немає ніяких розбіжностей.

Цьогоріч, 19 листопада, Тимошенко підтримала глузування російського прем"єра Путіна, висловлені на адресу президентів України та Грузії.

Кореспондент, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко побачиться з кумом Ющенка у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути