Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2007 10:42

Тимошенко ліквідує пости віце-прем"єрів, МНС і Мінвуглепрому

Паралельно з роботою над держбюджетом у БЮТ і у "Нашій Україні — Народній самообороні" зайняті проектом реструктуризації Кабміну, а точніше, ліквідацією постів віце-прем"єрів, МНС і Мінвуглепрому, пишуть "Экономические известия".

Перший віце-прем"єр, на відміну від Миколи Азарова в уряді Віктора Януковича, буде звільнений від тематичних обов"язків — він виконуватиме технічну функцію і заміщатиме главу уряду у разі його хвороби або відрядження.

Микола Сивульський (БЮТ) дивується, як міністр фінансів може суміщати роботу з посадою віце-прем"єра.

На думку колишнього міністра фінансів Віктора Пинзеника (БЮТ), кількість заступників прем"єра потрібно скоротити.

"Назвіть мені будь-якого профільного віце-прем"єра, і я поясню, чому він зайвий", - заявив претендент на крісло глави Мінфіну.

Сивульський вважає, що принаймні один тематичний віце-прем"єр, наприклад, по ПЕК, потрібний. Втім, за інформацією "Экономических известий", Микола Сивульський якраз претендує на цю посаду.

Кількість міністерств буде скорочена на третину — з 21 до 14. За словами Віктора Пинзеника, назви і профілі міністерств у майбутньому Кабміні Юлії Тимошенко ще обговорюються.

Невелика інституційна реформа пройде і у  житлово-будівельній галузі. Раніше на базі двох комітетів було створено МінЖКГ. Віктор Янукович, очоливши Кабмін, розділив це відомство, створивши Міністерство по регіональному будівництву і розвитку і МінЖКГ.

"МінЖКГ потрібно ліквідувати", - вважає колишній голова Держкомітету з питань ЖКГ Олексій Кучеренко (НУНС). За його словами, цього разу, оптимізуючи структуру Кабміну, Юлії Тимошенко варто створити при Мінрегіонбуді урядовий комітет з ЖКГ, а саму назву, як і ідеологічний профіль міністерства, поміняти.

Ліквідує Тимошенко і Мінвуглепром, передавши його функції, швидше за все, Мінпаливенерго. У НУНС ведуться розмови і про доцільність існування Мінпромполітики, але поки це відомство залишиться.

Мінтрансзв"язку також буде реорганізоване. Один з авторів економічної програми БЮТ "Український прорив" Юрій Полунеєв вважає, що у міністерства слід забрати регулюючі функції і передати їх Національній комісії транспорту. Цей орган намагаються створити вже п"ять років, але Мінтрансзв"язку чинить опір. Податкова і митна адміністрації уряд Юлії Тимошенко приєднає до Мінфіну.

Планується ліквідація МНС, на чому, частково, наполягає і колишній глава цього відомства Давид Жванія. Швидше за все, зникне і Міністерство з охорони довкілля , яке сьогодні очолює Василь Джарти.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко ліквідує пости віце-прем"єрів, МНС і Мінвуглепрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути