пʼятниця, 20 липня 2012 19:17

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко: "Є ризик нового застосування сили щодо мами"

Тимошенко: "Є ризик нового застосування сили щодо мами"
За словами Євгенії, справа ЄЕСУ - це нова спроба засудити її матір за повністю сфальсифікованими звинуваченнями. Фото: dni.com.ua

Для екс-премєр-міністра Юлії Тимошенко у Харкові приготували скляну клітку, схожу на акваріум, в яку Тимошенко можуть помістити під час засідання суду у справі ЄЕСУ.

Про це заявила в інтерв'ю сайту "Голос Америки" донька ув'язненої Євгенія Тимошенко.

"Є ризик нового застосування сили щодо мами, - говорить вона. - Вони вже приготували для неї місце, таку собі скляну клітку, схожу на акваріум. Журналісти так її й називають. Мама зможе там лежати, але буде повністю ізольована від залу: вона не зможе нічого сказати, якщо суддя не захоче включити їй мікрофон. Це якесь шоу, "кенгуру трайл", як називають подібні опереткові судилища в Америці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони можуть зробити з нею все, що завгодно" - Євгенія Тимошенко про матір

За словами Євгенії, справа ЄЕСУ - це нова спроба засудити її матір за повністю сфальсифікованими звинуваченнями.

"Наші юристи називають це "справою про усні накази". Бо її звинувачують в усних розпорядженнях бухгалтеру заповнити декларації про повернення ПДВ. Очевидно, що це ніякий не злочин, але широка публіка не буде розбиратися в деталях і в суті цієї цілком сфальсифікованої справи. Звичайно, що влада буде намагатися якнайшвидше винести другий обвинувальний вирок – до того, як буде оголошено рішення Європейського суду з прав людини (ми сподіваємося, воно буде для нас позитивним), і вона в будь-якому разі залишиться у в'язниці", - зазначила донька екс-прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: "Є ризик нового застосування сили щодо мами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути