пʼятниця, 20 липня 2012 16:32

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Європейський суд розгляне скаргу Тимошенко публічно

Європейський суд розгляне скаргу Тимошенко публічно
Фото: Facebook Віталія Портнікова

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) анонсував публічні слухання за скаргою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко щодо її ув'язнення під варту на 28 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Тимошенко каже, що її маму лікують гормональними препаратами

Як йдеться в анонсі, після відкритої частини слухань суд продовжить роботу в закритому режимі. Рішення буде винесено на більш пізньому етапі.

Крім того, ЄСПЛ вказує, що якщо "того вимагатимуть обставини", Тимошенко може внести "свіжий запит", так як суд "продовжує займатися цим питанням".

В ЄСПЛ також повідомляє, що для представників ЗМІ зарезервовано обмежену кількість місць, тому пресу просять звернутися в прес-службу суду заздалегідь.

Як повідомлялося, Тимошенко подала скаргу до ЄСПЛ 10 серпня 2011, в якій вона стверджує, що її затримання було політично мотивованим, не було судового розгляду законності її утримання під вартою в СІЗО Києві, а умови її утримання були недостатніми, щоб отримати належну медичну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко готуються відправити назад в колонію - джерело

У скарзі екс-прем'єр вказує статтю 3 Європейської конвенції з прав людини (заборона на таке, що принижує гідність, поводження або покарання), статтю 5 (право на свободу та особисту недоторканність), статтю 8 (право на приватне життя) і статтю 18 (обмеження прав).

14 грудня минулого року суд прийняв рішення про пріоритетний розгляді справи у зв'язку "з серйозним і делікатним характером звинувачень".

15 березня 2012 суд доручив українському уряду забезпечити Тимошенко адекватну медичну допомогу.

31 травня ЄСПЛ виніс рішення, яким було встановлено, що уряд виконав це доручення. У той же час, суд відмовив Тимошенко в задоволенні її прохання від 25 квітня дозволити їй лікуватися в Німеччині в клініці Шаріте.

Зараз ви читаєте новину «Європейський суд розгляне скаргу Тимошенко публічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути