пʼятниця, 20 липня 2012 17:39

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Вони можуть зробити з нею все, що завгодно" - Євгенія Тимошенко про матір

"Вони можуть зробити з нею все, що завгодно" - Євгенія Тимошенко про матір
За словами Євгенії Тимошенко, влада намагається зламати психологічно людей, які можуть очолити опозицію. Фото: voanews.com

Дочка екс-премєр-міністра України Юлії Тимошенко Євгенія стурбована станом здоров'я матері, говорячи, що її життя в руках нинішньої влади.

Про це вона розповіла в інтерв'ю сайту "Голос Америки".

"Нині стан здоров'я мами не найкращий, - говорить вона. - Останні десять днів у неї якісь дивні симптоми – алергія, чи щось таке. Лікарі були змушені припинити лікування її спини. З часу, коли почався новий судовий процес проти неї, її стан не покращився. Вона постійно лежить і не може ходити".

За словами Євгенії, Тимошенко не дають можливості виїхати з країни на лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Тимошенко каже, що її маму лікують гормональними препаратами

"Німецький уряд пропонував з гуманітарних міркувань перевезти її для лікування незалежними фахівцями в клініку "Шаріте". Це, до речі, узгоджується з рішенням Міжнародного суду з прав людини, яке Україна, як член Ради Європи, має виконати. Але Україна його не дослухалася. Очевидно, що нині в лікарні мама повністю під контролем режиму, прокурорів і суддів, які тиснуть на лікарів. Ми переживаємо за її життя, бо воно в їхніх руках, і вони можуть зробити з нею все, що завгодно. Тому вони не дозволять їй виїхати з країни, бо вони хочуть і надалі її контролювати і закрити їй рота", - зазначила донька екс-прем'єра.

Вона також додала, що у влади зараз дуже проста стратегія.

"Вона не має нічого спільного із законом і очевидна для політиків в інших країнах, для українських громадян. Це – тримати політичних в'язнів за ґратами, ізолювати їх від політичного життя якнайдовше. Це робиться з використанням усіх можливостей, які вони мають: неправомірні звинувачення, незаконні судові процеси, тортури в місцях ув'язнення з порушенням усіх людських прав і принципів гуманності. Намагаються зламати психологічно людей, які можуть очолити опозицію", - підкреслила Євгенія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Вони можуть зробити з нею все, що завгодно" - Євгенія Тимошенко про матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути