пʼятниця, 19 жовтня 2007 09:12

Теракт проти екс-прем"єра у Пакистані: 135 осіб загинуло (ФОТО)
5

Близько 135 осіб загинули і близько 500 отримали поранення у результаті двох вибухів у пакистанському місті Карачі поблизу кортежу колишнього прем"єр-міністра Беназір Бхутто.

Бхутто повернулася у четвер на батьківщину після восьмирічного вигнання, повідомляють пакистанські телеканали. Цей теракт вже визнаний одним з найкривавіших у пакистанській історії.

Президент Пакистану генерал Первез Мушарраф назвав замах на Бхутто, яка повернулася на батьківщину у четвер після восьмирічного вигнання, "змовою проти демократії". Він пообіцяв, що влада проведе ретельне розслідування того, що сталося.

Згідно останньої інформації ЗМІ, сама Бхутто отримала легкі пошкодження осколками, вона була евакуйована з місця теракту і в даний час знаходиться у родинній резиденції Бхутто у Карачі "Білвал Хаус".

Під час проходження кортежу по вулицях міста, коли  Брутто, що повернулася з вигнання,  вітали численні натовпи прихильників, пролунали два вибухи, один з яких був особливо могутнім. За попередніми даними, це могла бути атака бойовиків-смертників.

Поки жодна з терористичних організацій, що діють у Пакистані, не узяла на себе відповідальність за цю акцію.

Чоловік екс-прем"єра Пакистану Беназір Бхутто звинуватив у двох вибухах, що прогриміли на шляху кортежу його дружини, розвідувальні служби країни.

Асіф Алі Зардарі виступив у п"ятницю у Дубаї по телевізійному каналу ARY ONE і заявив, що до організації вибухів причетне якесь відділення розвідувальних служб Пакистану. Він також наголосив, що загиблі у результаті вибухів люди пожертвували своїми життями в ім"я процвітання демократії у країні.

Раніше повідомлялося, що поліція підозрює у замаху на Беназір Бхутто ісламістських бойовиків-смертників.

Беназір Бхутто - дочка популярного пакистанського лідера Зульфікара Алі Бхутто, страченого військовими у 1979 році. Беназір - перша жінка, що стала прем"єр-міністром у мусульманській країні. Вона двічі займала пост глави уряду: у 1988-90 рр. й у 1993-96 рр. У 1999 році вона вирушила у добровільне вигнання, побоюючись арешту: проти неї були висунуті звинувачення в корупції.

За матеріалами: РИА Новости, Newsru.com.


Зараз ви читаєте новину «Теракт проти екс-прем"єра у Пакистані: 135 осіб загинуло (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути