субота, 03 листопада 2012 01:51

"Свобода" стала аналогом голосування "Проти всіх" – Фесенко

"Свобода" стала аналогом голосування "Проти всіх" – Фесенко
"Свобода" отримала результат практично вдвічі вищий, ніж очікувалося. Фото: Анатолій БАБАК

Голосування за "Свободу" – це вибухове голосування тих людей, які були протестно налаштовані проти всіх.

У цьому переконаний Володимир Фесенко, політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента", про що він сказав на прес-конференції.

"Головна сенсація цих виборів – це "Свобода". Вони були майже до самого фінішу на межі проходження виборчого бар'єру, але врешті-решт отримали результат практично вдвічі вищий, ніж очікувалося, – говорить він. – Відбулося вибухове голосування. Тобто саме в останні дні, в день виборів або за день до того частина тих виборців, які не визначилися, які коливалися між різними політичними силами, вирішили голосувати за "Свободу".

На думку політолога, це відбулося як протестне голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фесенко: Опозиції треба боротися за просування в російськомовні регіони

"Це було голосування не за український націоналізм, а саме протестне голосування. Навіть деякі люди самі це артикулювали в таких словах: "Прийшов, хотів проголосувати проти всіх, цієї графи зараз у бюлетені немає – проголосував за "Свободу". Тобто "Свобода" стала аналогом голосування "Проти всіх", - вважає Фесенко.

За його словами, голосування за "Свободу" – це голосування за таку найбільш радикальну, найбільш буйну опозиційну силу, що спрацювало на користь партії.

"Але як ці протестно налаштовані люди голосуватимуть далі – це велике питання. Я думаю, що коливання рейтингів продовжуватиметься й надалі. Можливо, частину російськомовних виборців, які також підтримали "Свободу", може відштовхнути відверто націоналістична позиція "свободівців" та їхніх ідеологів. Якщо вони побачать ту ж Фаріон у Верховній Раді, її вислови, то, думаю, це може вплинути на рейтинги "Свободи", – зауважив експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" стала аналогом голосування "Проти всіх" – Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути