четвер, 01 листопада 2012 19:00

На цих виборах значно посилилась роль партійного чинника – Фесенко

На цих виборах значно посилилась роль партійного чинника – Фесенко
На думку Фесенка, саме в мажоритарних округах вирішуватиметься доля політичної структури майбутньої Верховної Ради. Фото: most-dnepr.info

Партійний чинник значно допомагав перемагати на цих виборах кандидатам від багатьох політичних сил на всій території України.

Про це заявив на прес-конференції Володимир Фесенко, політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента".

"Показова тенденція виникла на цих виборах – посилення ролі партійного чинника в голосуванні виборців, – говорить він. – Це ми побачили по Києву й на багатьох округах. Набагато менше, ніж на виборах 2002 року, серед переможців – кандидати-самовисуванці. Очікують, що їх буде більше. Партійний чинник допомагав перемагати. На Сході й Півдні кандидатам від Партії регіонів, там, де працював особливо адміністративний ресурс. А на Заході, в Києві й деяких центрально-українських округах допомагав перемагати кандидатам від опозиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже всі партії можуть бути задоволені результатами виборів – політолог

Політолог також відзначив гостру й дуже конфліктну боротьбу за визначення переможців виборів у багатьох одномандатних територіальних округах.

"Ми бачимо, що зараз ця боротьба продовжується. Вона може вплинути на загальну оцінку виборів і це також свідчення того, що саме в мажоритарних округах вирішуватиметься доля політичної структури майбутньої Верховної Ради. Не думаю, що це вирішуватиме долю більшості, але саме від результатів боротьби по київських округах, багатьох центрально-українських округах залежатиме політична структура майбутнього парламенту", – підкреслив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «На цих виборах значно посилилась роль партійного чинника – Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути