середа, 31 жовтня 2012 22:42

Розмови опозиції про коаліцію та імпічмент президенту передчасні – політолог

Розмови опозиції про коаліцію та імпічмент президенту передчасні – політолог
Політолог хоче подивитися, як комуністи голосуватимуть за ті закони, проти яких 4 місяці боролися на своїх плакатах. Фото: facebook.com

Представникам опозиційних сил ще зарано говорити про спільну коаліцію в новому парламенті та прийняття якихось кардинальних рішень.

Про це сказав на прес-конференції Олексій Голобуцький, заcтупник директора Агентства моделювання ситуацій.

"Батьківщина" довела свою первинність на опозиційному полі, – говорить він. – Як 25-ма відсотками за результатами виборів, так і приблизно 40-45-ма депутатами на мажоритарних округах. Якщо зараз порахувати всі результати ЦВК, то виходить максимум для всіх опозиційних сил приблизно 190 депутатів. Тому розмови про коаліцію, імпічмент, про голосування й відміну законів є завчасними".

Хоча, за словами політолога, "можна собі так уявити, пофантазувати ситуацію щодо тих 50-60 самовисуванців, які перемогли на виборах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Новий парламент буде більш самостійним - влада не матиме стійкої більшості" - Фесенко

"Подивимося, як вони себе поводитимуть, яку позицію займуть. Адже там є депутати, які нічим не завдячують ні опозиції, ні владі. Так само важко собі уявити, як комуністи голосуватимуть за ті закони, які зараз вимагає МВФ і вимагає реальна економічна ситуація. Тобто треба підіймати тарифи, підіймати комуналку, фактично все те, проти чого чотири місяці боролася Комуністична партія на своїх плакатах", – підкреслив Голобуцький.

Він також додав, що все це треба робити, й крім комуністів, наразі ніхто цього зробити не може.

"Тому що є приблизно 40 голосів, які вони матимуть у Раді. І ці голоси є в тому розкладі, коли Партія регіонів має більшість – 226 голосів. Без них розраховувати тільки на самовисуванців достатньо важко", – наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Розмови опозиції про коаліцію та імпічмент президенту передчасні – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути