четвер, 30 серпня 2012 12:08

У майбутньому парламенті найбільше буде киян — Голобуцький

У майбутньому парламенті найбільше буде киян — Голобуцький
Якісного оновлення парламенту ми можемо очікувати тільки від мажоритарників, наголосив експерт Фото: fresh.org.ua

Найбільше шансів потрапити в майбутній парламент є у киян. Про це під час прес- конференції сказав заступник директора агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"Є мажоритарка, є списки, але все рівно серед майбутніх кандидатів у нардепи найбільше киян. Тобто більше всього шансів потрапити в список будь-якої політичної сили сьогодні має житель міста Київ. Друге місце займає Донецька область. Не будемо пояснювати чому. На третьому місці — Дніпропетровська область", - сказав він.

За словам експерта, коли вони проаналізували місця народження майбутніх депутатів, то виявили там трійку найпопулярніших.

"На першому — Донецька область, друге місце за кількістю народження майбутніх депутатів — це не Україна, а Російська федерація, на третьому місці — кандидати з Дніпропетровської області. Таким чином можемо сказати, що якісного оновлення парламенту ми можемо очікувати тільки від мажоритарників, бо списочники в більшості прогнозовані", - наголосив Голобуцький.

За його словами, всі розмови щодо різного роду праймеріз та відкритих списків велися виключно до офіційного старту кампанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада розраховує виграти вибори за рахунок мажоритарників - експерт

"Лише так звані нові проекти, "Удар" та "Україна - Вперед!", намагалися як технологію використати тезу про суспільне обговорення кандидатів. Але лідери політичних партій намагаються зберегти кулуарний принцип формування списків. Якщо у випадку з провладними партіями це може бути хоч якось виправдане, то з точки зору опозиції відверте ігнорування інтересів суспільства є неприпустимим", - наголосив Голобуцький.

Зараз ви читаєте новину «У майбутньому парламенті найбільше буде киян — Голобуцький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути