середа, 29 серпня 2012 18:20

Лідерам ЄС шкода, що Тимошенко та Луценко не братимуть участь у виборах

Лідерам ЄС шкода, що Тимошенко та Луценко не братимуть участь у виборах
ЄС стежить за судом над Тимошенко та Луценком. Фото: cit.ua

Керівництво ЄС висловлює жаль, що ситуація в Україні, яка склалася, буде перешкоджати участі в майбутніх парламентських виборах "двом важливим лідерам опозиції".

Мова про це йде в спільній заяві верховного представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон і європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле, текст якого передано в середу в Брюсселі агентству "Інтерфакс- Україна".

"Ми взяли до відома підсумки розгляду Вищим спеціалізованим судом України з цивільних та кримінальних справ вироку щодо колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Ми шкодуємо, що наслідки нинішньої ситуації будуть перешкоджати двом важливим лідерам опозиції брати участь у майбутніх парламентських виборах", - йдеться в заяві .

При цьому обидва представника ЄС відзначають, що така ситуація виникла після судів, які не відповідали міжнародним стандартам у відношенні справедливого, прозорого та незалежного правового процесу.

"Ми підкреслюємо важливість для української влади ліквідувати наслідки виборчого правосуддя у випадках Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших. Це також вимагатиме подальших кроків для проведення судової реформи", - підкреслюють Ештон і Фюле.

Крім того, керівники ЄС "зі стурбованістю" відзначають новий вирок щодо Луценка від 17 серпня 2012 року.

"Ми будемо продовжувати уважно стежити за подіями, пов'язаними з судовими справами проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка та інших. Зараз є можливість подати справу Юлії Тимошенко до Європейського суду з прав людини", - йдеться в заяві.

Ештон і Фюле також віддали належне ролі колишніх президентів Олександра Кваснєвського і Пета Кокса, які, виступаючи від імені Європейського парламенту, спостерігають за судочинством в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Лідерам ЄС шкода, що Тимошенко та Луценко не братимуть участь у виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути