Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2012 22:57

Розчарування "регіоналами", відсутність лівих сил, потужна реклама – причини успіху КПУ

Розчарування "регіоналами", відсутність лівих сил, потужна реклама – причини успіху КПУ
У комуністів була найбільш масштабна рекламна кампанія за всю новітню історію їх існування. Фото: visti.ks.ua

Розчарування "регіоналами", відсутність лівих сил, потужна реклама – причини успіху КПУ

Політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції назвав головні причини високого результату голосування за Комуністичну партію України на парламентських виборах.

"Успіх Компартії на цих виборах прогнозувався. Тенденція зростання їхніх рейтингів була очевидною, – говорить він. – Це пояснюється кількома причинами. З одного боку до КПУ перейшла частина виборців, які розчарувалися в Партії регіонів, хоча більшість цих людей – це колишні виборці Компартії. Я просто нагадаю, що в 2002 році за КПУ голосувало 20%, у 2006 році вже близько 5%. На бік Партії регіонів перейшла значна частина людей, які раніше підтримували комуністів. Зараз ця частина людей знову повернулася до Компартії".

З іншого боку, за словами Фесенка, на користь КПУ спрацювала ситуація, коли окремі ліві партії не брали участь у виборах, зокрема партія Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тепер комуністи коштуватимуть дорожче"

"Інші ліві партії, раніше відомі й впливові, просто впали з різних причин. Це стосується, в першу чергу, соціалістів. Тому комуністи мобілізували більшу частину лівого електорату", – зазначив політолог.

Ще однією важливою причиною успіху комуністів він назвав потужну рекламну кампанію.

"Реклама була достатньо ефективною. Вони точно влучили в настрої й очікування своїх потенційних виборців. Загалом у комуністів це була найбільш масштабна рекламна кампанія за всю новітню історію їх існування. Були гроші на рекламу, тому сильний сигнал дав ефект", – сказав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Розчарування "регіоналами", відсутність лівих сил, потужна реклама – причини успіху КПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути