понеділок, 08 вересня 2008 08:57

Шурма: "Всі, хто стояли на Майдані, на подіумі, - зрадники"

Після того, як "Наша Україна" на чолі з Ющенком разом були з комуністами на акції "Україна без Кучми", коли жовто-блакитний прапор змішався з червоним, будь-який тандем в українській політиці не є несподіванкою.

Про це заявив один з лідерів Соціал-демократичної партії України (об"єднаної), заступник міського голови Харкова, народний депутат України IV скликання Ігор Шурма, коментуючи перемир"я між ПР і БЮТ у вигляді спільного голосування у ВР.

"За ситуації, коли третій рік підряд править країною людина, яка ніяк не може добитися для себе повноважень диктатора і вже всіх дістав, напевно, і комуністи, і "бютівці", і "регіонали", і десяток політичних сил поза парламентом здатні переступити через вузькопартійні амбіції з єдиною метою - не допустити встановлення в Україні диктаторства. Вони намагатимуться позбавити його права від імені українського народу представляти точку зору в міжнародній політиці в той час, коли внутрішня і зовнішня політика не затверджені в парламенті", - вважає політик.

За його словами, зараз не варто драматизувати ситуацію в тому плані, що "ай-яй-яй, "бютівці" об"єднуватимуться з "регіоналами".

"Мені здається, що якщо подивитися в кулуари української політики, то сьогодні певне крило Партії регіонів стоїть ближче до об"єднання з Балогою і Ющенком, ніж до загальної позиції щодо голосування з БЮТ", - зазначив Шурма.

За його словами, як все складеться в українській політиці - покаже час.

"Мені здається, що сьогодні кожен рахує свої дні. Президент рахує дні, коли в останні терміни зможе заветувати закон, врахувати, як він говорить, де-факто якусь позицію фракції про вихід з коаліції, призначити позачергові вибори. Ми живемо в період вакханалії і антиконституційності, а 2007 рік (коли були призначені позачергові вибори до парламенту) і третій тур президентської гонки повинні дати зрозуміти людям: якщо перші особи держави захочуть топтати Конституцію і діяти відповідно до політичної доцільності, то вони так і робитимуть", - підкреслив співрозмовник ІМК.

Він висловив здивування з приводу заяви Президента, що БЮТ зрадники: "Говорити сьогодні про політичну зраду може хто завгодно, окрім президента, тому що він сам і породив політичну зраду, коли націонал-патріотів поставив під прапори комуністів, йдучи проти Кучми, і потім, назвавши Кучму "рідним батьком", сам він створив внутрішньопарламентський заколот".

На думку політика, Ющенко фактично знищив націонал-патріотів: "Сьогодні ні Рух, ні КУН, ні Республіканська партія самостійно не здатні пройти до парламенту. А прагматикам з "Єдиного Центру" із закарпатським акцентом абсолютно не потрібні всякі Тарасюки, Кендзьори. Для них зараз це тягар".

На думку Ігоря Шурми, сьогоднішня ситуація в Україні повністю прогнозована: "Всі, хто стояли на Майдані, на подіумі, - зрадники. Чому? Тому що вони зрадили тих людей, які для них відстоювали перемогу в 2004 році. Ніхто з них своїх обіцянок служити народу не виконує. Сьогодні зрада - безперечний атрибут президентської влади. І дивуватися тут нічому".

"Якщо в українському політикумі сьогодні ще є послідовні політсили, то вони домовилися поставити на місце президента і вибудовуватимуть іншу модель, яка служитиме інтересам народу", - вважає політик, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Шурма: "Всі, хто стояли на Майдані, на подіумі, - зрадники"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути