понеділок, 09 квітня 2012 10:48

Суддя Вовк вимагає доставити Іващенка до суду, незважаючи на його фізичний стан

Суддя Вовк вимагає доставити Іващенка до суду, незважаючи на його фізичний стан
Валерій Іващенко не може прийти до суду через погане самопочуття - адвокат. Фото: uainfo.censor.net.ua

Колишній в.о. міністра оборони України Валерій Іващенко не був доставлений у понеділок вранці на засідання Печерського районного суду.

Начальник конвою повідомив суду, що Іващенко відмовився покидати СІЗО.

Коментуючи ситуацію один з трьох представників державного обвинувачення прокурор Петро Коваль заявив, що Іващенко обрав "неправильну позицію, і тим самим затягує судовий процес".

У свою чергу, адвокати Іващенка заявили журналістам, що конвой навмисно невірно інтерпретував ситуацію. "Іващенко не не захотів прибути до суду, а просто фізично через дуже поганое самопочуття не може цього зробити", - сказав адвокат Борис Нечипоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іващенка теж треба терміново відправити на лікування – Гримчак

Заслухавши пояснення конвою, головуючий у процесі суддя Сергій Вовк оголосив перерву в судовому засіданні до 10.30 для того, щоб Іващенко могли доставити до суду.

6 квітня Печерський райсуд Києва переніс на 9 квітня дебати у справі Іващенка через його відмову брати участь у судовому засіданні. На початку засідання, яке почалося з 2-годинною затримкою, начальник конвою повідомив, що Іващенка було доставлено до суду, але він категорично відмовився пройти до зали суду, посилаючись на погане самопочуття і гострі болі у спині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Іващенка порадила судді Вовку взяти самовідвід

6 квітня Державна пенітенціарна служба повідомила, що комісія фахівців МОЗ та пенітенціарної служби після огляду підсудного зробили висновок, що він стаціонарного лікування за межами Київського СІЗО не потребує, загальний стан Іващенка задовільний.

Зараз ви читаєте новину «Суддя Вовк вимагає доставити Іващенка до суду, незважаючи на його фізичний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути